Wolff: 'Fijn dat Red Bull blij is, misschien horen we ze in Saoedi-Arabië weer' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Fijn dat Red Bull blij is, misschien horen we ze in Saoedi-Arabië weer'

Wolff: 'Fijn dat Red Bull blij is, misschien horen we ze in Saoedi-Arabië weer'

De aanhoudende politieke dreiging van Red Bull Racing wordt Toto Wolff teveel. In Qatar bleef de Oostenrijkse renstal aanhouden dat de achtervleugel van Mercedes onreglementair was, en naar aanleiding daarvan heeft de FIA haar vleugeltest verscherpt. Wolff geeft aan door de bomen het bos niet meer te zien en stelt dat het bewijsmateriaal van de concurrentie een 'jacht op een klopgeest' is.

The Race ging op Losail International Circuit in gesprek met de leider van Mercedes en confronteerde hem met het feit dat de FIA haar tests verscherpte. 'Fijn dat Red Bull blij is, misschien horen we ze in Saoedi-Arabië weer', reageerde Wolff. 'Ik kan niet meer bijhouden wat er allemaal voor discussies gelanceerd worden. Ik heb de keuze gemaakt voor mijzelf en het team om er maar niet meer op in te gaan.'

'We hebben moeite met het bijhouden van de geruchten die er vanaf de andere kant van de garage gefabriceerd worden', voegt hij daaraan toe. Hij stelt dan ook dat het enkel geruchten zijn en dat er verder niets mis is met de huidige achtervleugel van Mercedes. Bij Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaat het er maar niet in dat Mercedes uit het niets zoveel rechte lijnsnelheid heeft weten te vinden.

Foto's van Mercedes duiken op

Naar aanleiding van een foto van de achtervleugel van de Mercedes is Red Bull naar de FIA gestapt. Op die foto zijn krassen te zien die doen vermoeden dat de onderste flap van de achtervleugel van de Mercedes doorzakt op hoge snelheden. 'Kan je me laten zien wat je op die foto's ziet? Ik zie niets op die foto's behalve dat er wat krassen op de vleugel zitten', zo verdedigt Wolff zijn team.

'Ik weet niet waar ze deze foto vandaan hebben, en wat er daadwerkelijk op te zien is, maar men is op jacht naar een klopgeest', concludeert de Mercedes-leider. Wolff blijft vasthouden aan dat er verder niets aan de hand is en dat het allemaal politiek geneuzel is van de tegenpartij. Of de Mercedes de verscherpte FIA-tests ook doorgekomen is, is tot op heden onduidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws