Kravitz ziet Verstappen iedereen in zijn schaduw zetten in 'Maxico' Formule 1
Formule 1

Kravitz ziet Verstappen iedereen in zijn schaduw zetten in 'Maxico'

Kravitz ziet Verstappen iedereen in zijn schaduw zetten in 'Maxico'

Ted Kravitz is onder de indruk van Red Bull Racing en Max Verstappen. In Mexico wist de Oostenrijkse renstal opnieuw de juiste bandenstrategie te kiezen en daarmee konden de beide coureurs op het podium eindigen. Mercedes zag hij echter een grote fout maken op dat gebied en daardoor laat de overwinning voor het Duitse team nog op zich wachten.

Vanaf de start wist Verstappen eigenlijk al het verschil te maken. 'Het is ongewoon dat de man op pole hier niet voor de eerste bocht is gepasseerd', verklaart Kravitz in Ted's Notebook. 'Hij positioneerde de auto perfect met de zachte band', legt de Brit uit. Die banden zijn volgens hem ook waar het grootste verschil met Mercedes in zat.

Kravitz begreep namelijk niet waarom de Duitse renstal koos om op mediums te starten. 'Daarna overstappen op de hards was al helemaal niet de juiste keuze, dus de softs waren de juiste strategie. Dat is wat Red Bull heeft uitgevogeld', vertelt Kravitz. De Mercedessen hadden in Mexico een goede kans om eindelijk een overwinning te scoren dit seizoen. 'Maar uiteindelijk was het een strategische fout van Mercedes', geeft de verslaggever als reden voor het teleurstellende resultaat.

Kravitz: 'Checo moet iets vinden om Verstappen voorbij te gaan'

Verstappen reed echter fantastisch volgens Kravitz. 'Je kan het hier eigenlijk ook wel Maxico noemen', merkt hij op. 'Verstappen zette vandaag iedereen in zijn schaduw', vervolgt hij. Na opnieuw een dominante race van de Nederlander verwacht de 48-jarige dan ook dat dit niet de laatste winst van het seizoen is. 'De manier waarop hij rijdt en waarop de auto zich gedraagt wordt het waarschijnlijk zestien overwinningen dit seizoen.'

Iemand die misschien op iets meer had gehoopt is Sergio Pérez. De Mexicaan hoopte in zijn thuisland te kunnen gaan voor de overwinning. 'Maar Checo moet eerst iets vinden als hij Verstappen wil verslaan', vertelt Kravitz. 'Je had misschien verwacht dat Checo nog wat zou kunnen doen, maar hij had die langzame pitstop en een mindere kwalificatie, die ook niet hielp', verklaart de verslaggever van Sky Sports F1. De Mexicaan moest daarom genoegen nemen met de derde plaats.

Verstappen boycot Sky Sports F1

Kravitz is dit weekend in opspraak geraakt nadat Verstappen besloot om de Britse, Duitse en Italiaanse tak van Sky Sports F1 te boycotten na opmerkingen van de Brit. In Austin vertelde de verslaggever over de beslissing van het wereldkampioenschap van vorig jaar en suggereerde dat Lewis Hamilton is bestolen van zijn achtste titel. Iets waar de Nederlander helemaal klaar mee is. Verstappen heeft het idee dat één persoon in het specifiek, namelijk Kravitz, het hele jaar al loopt te stoken en daarom besloot de coureur in Mexico de zender waar hij voor werkt te boycotten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws