Ferrari had te veel problemen in Mexico: 'We hebben niet veel verklaringen' Formule 1
Formule 1

Ferrari had te veel problemen in Mexico: 'We hebben niet veel verklaringen'

Ferrari had te veel problemen in Mexico: 'We hebben niet veel verklaringen'

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, vertelt dat de F1-75's te veel problemen hadden tijdens de Grand Prix van Mexico. Carlos Sainz kwam bijna een minuut na Max Verstappen over de streep en Charles Leclerc meer dan een minuut na de Nederlander. De Scuderia ziet Mercedes nu dichterbij komen in het kampioenschap met een verschil van nog slechts veertig punten.

Het hele weekend in Mexico was voor Ferrari al moeilijk. In de kwalificatie zat Verstappen ook al meer dan een halve seconde voor de Spanjaard en Monegask. 'Op dit moment hebben we niet veel verklaringen', vertelt Binotto na afloop van de race aan Sky Sports F1. 'Sinds de kwalificatie hebben we het moeilijk gehad en in de race was het zwaar en we hebben een hoop te analyseren.'

Uiteindelijk werd Sainz vijfde en zijn teamgenoot Leclerc zesde. Samen levert dat dus slechts achttien punten op voor het constructeurskampioenschap. 'Dat is niet het resultaat dat we willen zien', geeft Binotto toe. Toch ziet de teambaas ook een voordeel. 'Deze races zullen ons helpen de limieten te begrijpen en te begrijpen waar we ons op moeten concentreren voor volgend seizoen', verklaart hij.

Binotto: 'Op dit moment hebben we geen antwoorden'

In eerste instantie dacht Ferrari een goede bandenstrategie te hebben. 'We waren ervan overtuigd dat starten op de softs en daarna op de mediums de beste strategie zou zijn om de snelste race te rijden', vertelt Binotto. Toch was het niet genoeg. 'De waarheid is dat we niet de snelheid hadden om eerste te zijn. Het gaat niet om banden, want we zouden met elke compound moeite hebben gehad', is de in Zwitserland geboren Italiaan eerlijk.

Het was extra lastig voor het team dat er niet één probleem was waar het zich op kon focussen. 'We hadden het hele weekend last van de krachtbron, maar we worstelden met tractie, met balans, de coureurs hadden moeite om de auto te draaien. Op dit moment hebben we geen bepaalde antwoorden en we denken dat het probleem meer dan één is', vertelt Binotto.

Er zijn nog twee races te gaan en dus wil de Scuderia alles op alles zetten om voor Mercedes te blijven in het constructeurskampioenschap. 'We hopen dat Ferrari weer sterk is in Brazilië. We zullen kijken of we het seizoen op de best mogelijke manier kunnen afsluiten', vertelt Binotto met goede hoop. Mogelijk is er dan nog wel een extra uitdaging. 'Het is niet uitgesloten dat Sainz onderdelen van de krachtbron in Brazilië gaat wisselen', eindigt de teambaas van Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws