Windsor ziet Verstappen knap winnen: 'Niet de superauto van de laatste tijd' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet Verstappen knap winnen: 'Niet de superauto van de laatste tijd'

Windsor ziet Verstappen knap winnen: 'Niet de superauto van de laatste tijd'

Peter Windsor is onder de indruk van de overwinning van Max Verstappen. De Brit denkt dat velen er niet bij stilstaan, maar doordat de Red Bull Racing-bolide dit weekend niet zo sterk was als normaal, moest de Nederlander dit weekend er meer voor vechten dan normaal om de prijs mee naar huis te mogen nemen. Verder heeft de analist ook oog voor het niet werken van de nieuwe reglementen in Mexico.

Windsor stelt in de analyse op zijn YouTube-kanaal dat velen dit misschien zullen afdoen als weer een overwinning voor Verstappen, zonder daar verder bij stil te staan, maar voor de Brit was het een hele knappe overwinning van de Nederlander. 'Voor mij was dit echt een hele, hele goede overwinning, want de Red Bull was niet de Red Bull die het normaal gesproken is vanwege de dichtheid van de lucht.'

Dat de Red Bull niet de bolide was die het normaal gesproken is, kwam vooral door een gebrek aan downforce. 'Het had niet dezelfde downforce, het had nog steeds veel, maar het was niet de superauto die het de laatste tijd geweest was. En Mercedes was juist erg dichtbij, doordat ze geen last hadden van de drag zoals normaal', aldus Windsor, die dus zag dat Mercedes juist wel sterk was in deze omstandigheden.

Nieuwe reglementen werken niet in Mexico

Windsor zag in Mexico nog iets anders opvallends. Hij zag dat Sergio Pérez steeds wel iets dichterbij Lewis Hamilton kon komen, maar uiteindelijk moest afhaken door een gebrek aan downforce. 'Dat is interessant, want je zou denken dat de nieuwe reglementen Pérez zouden moeten helpen in Mexico. Maar dat was niet zo, want hij verloor te veel downforce. Dat is wel iets om mee terug te gaan naar de ontwerpers van de nieuwe reglementen, want in feite werkten ze niet dit weekend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws