Krijgt Bearman binnenkort een zitje na zijn fantastische debuut? 'Ik hoop het wel!' Formule 1
Formule 1

Krijgt Bearman binnenkort een zitje na zijn fantastische debuut? 'Ik hoop het wel!'

Krijgt Bearman binnenkort een zitje na zijn fantastische debuut? 'Ik hoop het wel!'

Oliver Bearman heeft een fantastische debuutrace erop zitten en finishte als zevende. De 18-jarige Brit vond het zelf 'niet slecht gaan'. Aan het begin van de race had Bearman het even moeilijk en verloor hij een plekje aan Yuki Tsunoda, maar wist zijn weg terug naar de top tien te vinden. Het is zeer waarschijnlijk dat hij zondagochtend met behoorlijk wat spierpijn wakker wordt.

Bearman kwalificeerde donderdag nog op poleposition voor de Formule 2-race, maar kreeg de kans niet om daar wat van te maken, aangezien hij een telefoontje kreeg om Carlos Sainz te vervangen bij Ferrari. De Spanjaard moest geopereerd worden aan een blindedarmonsteking en dus kreeg Bearman de kans van zijn leven. Op vrijdagavond imponeerde hij al tijdens de kwalificatie, daar kwam hij 36 duizendsten tekort op Lewis Hamilton. 'Ik ben nu wel een beetje moe, ja', lacht Bearman bij Viaplay. 'Als je uit de auto stapt dan stopt je adrenaline ook, dan voel je wel dat de race fysiek veel vroeg.'

De jonge Brit moest trappen voor zijn leven richting het einde van de race, Lando Norris en Hamilton zaten namelijk achter hem op zachte banden. De heren waren echter met elkaar in gevecht, wat voordelig was voor Bearman. 'Aan het einde had ik die snelle jongens achter me, zij waren heel vlot op die softs', legt de 18-jarige uit. 'Ik kon niet achterover leunen, ik moest pushen. Ik had een fantastische race', glundert Bearman. 'Het was veel te kort!' lacht hij. 'Ik wilde er echt van genieten, maar het was veel te snel voorbij.' Of Bearman in Australië ook achter het stuur zit, is nog niet duidelijk. Sainz was zaterdag wel in de paddock na zijn operatie, maar gewoon als toeschouwer.

Zit Bearman binnenkort in een F1-auto? 'Ik hoop het wel!'

Bearman denkt zelf dat hij 'het best wel goed' heeft gedaan, maar het was duidelijk dat hij enorm veel indruk heeft gemaakt op de F1-paddock. Charles Leclerc stak de loftrompet voor zijn tijdelijke teamgenoot, hij ging ervan uit dat Bearman snel in een F1-auto terecht zou komen. 'Ik hoop het wel!' zegt de Brit. 'Ik denk dat ik het best wel goed gedaan heb en dat iedereen blij met mij kan zijn. Ik hoop dat ik het goed genoeg heb gedaan om een zitje te krijgen. Ik hoop dat ik heb laten zien dat de rookies het kunnen. Ik hoop dat ik voor hen een goede indruk heb achter gelaten', aldus Bearman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws