Vasseur had duidelijke boodschap voor debutant Bearman: 'Probeer niet de held uit te hangen' Formule 1
Formule 1

Vasseur had duidelijke boodschap voor debutant Bearman: 'Probeer niet de held uit te hangen'

Vasseur had duidelijke boodschap voor debutant Bearman: 'Probeer niet de held uit te hangen'

Formule 2-coureur Oliver Bearman zal tijdens de race in Saoedi-Arabië zijn officiële Formule 1-debuut maken voor Ferrari, al kreeg hij van teambaas Frédéric Vasseur een duidelijke opdracht mee. Volgens de Fransman moet Bearman de boel op zijn gemak opbouwen en koste wat kost voorkomen dat hij de held uit gaat hangen tijdens de race.

Bearman was al druk in de weer met de voorbereidingen voor de Formule 2-sprintrace toen hij ineens een telefoontje kreeg. Hij kreeg de vraag of hij in wilde vallen voor de zieke Carlos Sainz, en de rest is inmiddels geschiedenis. De pas achttienjarige Brit zal door deze uitzonderlijke kans op talloze recordlijstjes komen te staan, maar Bearman gaf in gesprek met Motorsport.com aan dat Ferrari op dit moment hele andere plannen voor hem heeft.

'Niet proberen de held uit te hangen'

‘Fred (Vasseur, red.) zegt normaal gesproken niet veel, maar de dingen die hij zegt meent hij wel,’ benadrukte Bearman over de teambaas van Ferrari. ‘Hij was heel duidelijk toen hij zei dat ik het stap voor stap op moet bouwen, en dat ik nu niet moet proberen de held uit te hangen.’

De Brit wist vriend en vijand namelijk te verrassen met een sterke prestatie tijdens de derde vrije training, en tevens zijn eerste keer achter het stuur van de Ferrari-bolide, maar volgens Vasseur moest hij voorkomen dat hij overmoedig zou worden. ‘Dat was al een hele goede sessie, maar zijn doelstelling voor mij was om vanaf dat punt alleen nog maar beter te worden.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

oliver bearman ferrari saoedi arabie 6
Bearman is logischerwijs enthousiast over de kans die hij in Saoedi-Arabië krijgt. (Foto: Ferrari F1 Media)

De nog achttienjarige Brit gaat, ondanks de omstandigheden, en wel heel mooi debuut tegemoet op het permanente stratencircuit in Jeddah, al had hij het zelf nog niet helemaal verwacht. ‘De sterren staan eindelijk goed, en ik ga al zo hard vooruit in mijn carrière. Twee à drie jaar geleden reed ik nog in de Formule 4, en mijn eerste test in de Formule 1 was pas een paar maanden geleden!’ Toch is de Brit blij dat hij zijn debuut bij Ferrari mag maken.

Abrupte overstap had voor- en nadelen voor Bearman

Volgens Bearman had het eigenlijk wel voordelen dat hij zo abrupt de overstap maakte, want daardoor was er ook geen ruimte voo spanning. ‘Ik had niet echt de tijd om er nerveus van te worden, of om er echt over na te denken. Ik moet gewoon meteen een slag slaan en ervaring inhalen om bij de rest van het veld aan te sluiten.’ Het missen van de eerste twee trainingen op de donderdag maakte een wereld van verschil voor de Brit, en die achterstand moest hij tijdens de derde training inhalen.

Het is dan ook niet vreemd dat hij punten enkel als een mooie bonus ziet, want het verschil met de Formule 2 is volgens Bearman aanzienlijk groot. ‘Wat het fysieke aspect betreft is het totaal verschillend, maar ik voel me altijd wel klaar om mijn debuut te maken. Daar train ik tenslotte al langere tijd voor, mocht die kans opeens ontstaan. Nu gebeurt het dan eindelijk, en hopelijk kan ik het tot een goed einde brengen en mijn kansen uitbreiden.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws