Is er eindelijk een record dat wél wat met Verstappen doet? 'Dan krijgen we een nieuwe kant van Max te zien' Formule 1
Formule 1

Is er eindelijk een record dat wél wat met Verstappen doet? 'Dan krijgen we een nieuwe kant van Max te zien'

Is er eindelijk een record dat wél wat met Verstappen doet? 'Dan krijgen we een nieuwe kant van Max te zien'

De analisten van F1TV hebben in de Weekend Warm-Up vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in Italië, waarbij onder meer Max Verstappen en Sergio Pérez ter sprake kwamen. Verstappen pakt de laatste weken het ene na het andere record, terwijl Pérez machteloos moet toekijken. Daarnaast was het analistenpanel unaniem in twee van de drie podiumfinishers: Verstappen en verrassing Alexander Albon.

In Zandvoort won Verstappen voor de negende keer op rij, waarna presentator Lawrence Barretto opmerkte, dat het op gelijke hoogte komen met Red Bull Racing-voorganger Sebastian Vettel wel wat met de wereldkampioen deed, in tegenstelling tot veel eerdere records. 'Toen hij dat record evenaarde, was dat de eerste keer dat hij liet blijken dat dit iets voor hem betekende. Dat betekent dat als hij dit weekend weer wint en het record alleen in handen krijgt en tien races op rij wint, dat we een nieuwe kant van Max te zien krijgen', verwacht Barretto. Ik denk dat hij dan meer zal laten merken wat de Formule 1 voor hem betekent, en wat hij momenteel aan het bereiken is.'

Het contrast is groot bij Red Bull

Waar Verstappen alles wint de afgelopen maanden, heeft wist Pérez in de laatste acht races slechts één keer achter zijn teamgenoot als tweede te eindigen. 'We hebben gedurende het jaar gezien dat de auto steeds verder bij de rijstijl van Checo (Pérez, red.) vandaan is gegaan. Hij werkt sindsdien al hard om te kijken hoe hij zich kan aanpassen aan de auto, want de realiteit is dat de auto die kant op ontwikkeld wordt, iets dichter bij Max (Verstappen, red.). Checo weet dit, en het is al een aantal keer gebeurd', zegt Barretto. Pérez maakte in 2022 namelijk ongeveer hetzelfde mee.

'Hij probeert gefocust te blijven en het meeste eruit te halen, maar je ziet dat hij soms teleurgesteld is in zichzelf dat hij in races als Zandvoort het podium niet weet te pakken', observeert Barretto. 'In zo'n snelle auto, en met de goede keuzes die ze vroeg in de race maakten, waardoor hij vooraan reed, levert dat frustratie op, maar het geeft hem ook vertrouwen dat het wel goed komt tijdens de rest van het seizoen, en dat hij volgend jaar ook weer voor Red Bull rijdt. Wat daarna gebeurt, weet ik niet, maar ik denk dat hij de focus erop legt dat hij zoveel mogelijk uit de auto haalt.'

Ongeluk van Ricciardo helpt Pérez

Collega Will Buxton ziet dat Pérez het niet makkelijk heeft met Helmut Marko. 'Het ongeluk van Daniel (Ricciardo, red.) in Zandvoort kan de druk wat bij Checo weggehaald hebben. Het kan niet eenvoudig voor hem zijn, dat Christian Horner aan de ene kant zegt dat Checo veilig is voor 2024, maar Helmut Marko vervolgens aangeeft dat niks honderd procent zeker is in de Formule 1.' Marko deed deze uitspraken voor het weekend in Zandvoort, maar gaf tijdens dat weekend, na de crash van Ricciardo, aan dat Pérez gewoon voor Red Bull rijdt in 2024.

'Hij heeft nog altijd die druk die erop wordt gezet, maar ik zie nu niet wie hem gaat vervangen', aldus Buxton. 'Ze gaan Yuki Tsunoda niet in dat stoeltje zetten, en Liam Lawson ook niet. Hooguit Daniel, en we weten niet hoeveel races hij gaat missen, dus Checo is nu veilig, maar hij moet zijn niveau wel verbeteren. Hij mag de fouten die hij gemaakt heeft niet maken, en hij mag geen podiums verliezen vanwege straffen. Eerlijk gezegd had het (in Zandvoort, red.) al geen derde plek moeten zijn (voor de straf, red.), maar een tweede plek. In een auto die zo goed is, moet hij minimaal tweede worden, en niet derde, zo simpel is het.'

Wat kan Albon bereiken?

Tot slot is het tijd voor voorspellingen, en daarin zijn de presentatoren verrassend eensgezind. 'Ik voorspel uiteraard een zege voor Verstappen, hij gaat het record pakken met zijn tiende zege', zo opent Barretto. 'Ik denk dat Lewis Hamilton tweede wordt, en ik lift mee met de Williams-hype, en ik voorspel Alexander Albon als nummer drie. Ik denk dat hij het geweldig gaat doen, en geweldig gaat kwalificeren. Die auto zal heel lastig zijn om in te halen op zondag en hij rijdt zo goed. Hij moet wat geluk hebben, en dit is het moment', meent Barretto, waarop collega Will Buxton zich aansluit bij die top drie. Ook presentatrice Laura Winter rekent op een podiumplek voor Albon, met de zege voor Verstappen, maar Winter verwacht dat Pérez, en niet Hamilton, de tweede plek pakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws