Kritiek op Red Bull: 'Ik zou het team niet bestempelen als het beste Formule 1-team aller tijden' Formule 1
Formule 1

Kritiek op Red Bull: 'Ik zou het team niet bestempelen als het beste Formule 1-team aller tijden'

Kritiek op Red Bull: 'Ik zou het team niet bestempelen als het beste Formule 1-team aller tijden'

Het Formule 1-seizoen van 2023 zal bekendstaan in de geschiedenisboeken om de dominantie van Red Bull Racing dat de ene na de andere indrukwekkende prestatie levert. Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur, wijst er op dat hoewel Red Bull momenteel fantastische dingen doet, het team nog niet gezien kan worden als het beste Formule 1-team aller tijden.

‘Red Bull Racing doet al twee jaar fantastische dingen’, zegt Herbert tegen Motorsport.com. ‘Maar ik zou het team niet direct bestempelen als het beste Formule 1-team aller tijden. Er zijn in het verleden meerdere formaties geweest die net zo innovatief en succesvol waren’, vult de voormalig Formule 1-coureur daar aan toe.

Herbert benadrukt enkele van die legendarische teams die de sport hebben gedefinieerd. ‘McLaren met Ron Dennis als brein, Williams, Ferrari, en Colin Chapman bij Lotus, dat zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn andere F1-teams geweest die fantastische dingen deden en voorop liepen met innovatieve ontwikkelingen, niet in de laatste plaats op technisch gebied. Denk aan Gordon Murray en de Brabham. Red Bull is erg succesvol geweest, maar de technologie is nu zo anders’, legt Herbert uit. Door de voortdurende technologische evolutie in de Formule 1 is het moeilijk om appels met peren te vergelijken. Wat Red Bull echter op dit moment doet, wordt door velen gezien als een onbetwistbaar indrukwekkende prestatie.

Helmut haalt Pérez naar beneden

Naast het bespreken van Red Bulls prestaties, uitte Herbert ook zijn mening over Helmut Marko's opmerkingen over Sergio Pérez. 'Je hoort Marko nooit iets negatiefs over Max zeggen, bijvoorbeeld dat hij te agressief is', merkt Herbert op. 'Hij krijgt altijd steun, Sergio niet. Ik kan de kritiek op zijn prestaties begrijpen, die zijn niet zo goed als die van Max, maar hij neemt het op dit moment op tegen de beste van de wereld.’

Herbert is van mening dat Marko alleen maar meer tegenslag geeft tegenover Pérez met zijn opmerking, ‘De kans is groot dat Max uiteindelijk de allerbeste ooit wordt. Marko kan daarom dit soort opmerkingen niet maken. Dat is niet aardig. Los van de politieke zaken, is het verschrikkelijk. Hij moet Sergio helpen en steunen, niet kapotmaken. Topsport is grotendeels een mentale sport. Dit zijn wel echt klassieke opmerkingen van Helmut. Hij zegt iets, krabbelt terug en zegt dan dat hij het niet meende.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws