Wat wordt volgend seizoen de AlphaTauri-line-up?: 'We hebben een duidelijk idee voor 2024' Formule 1
Formule 1

Wat wordt volgend seizoen de AlphaTauri-line-up?: 'We hebben een duidelijk idee voor 2024'

Wat wordt volgend seizoen de AlphaTauri-line-up?: 'We hebben een duidelijk idee voor 2024'

In een recent interview met Speedweek heeft AlphaTauri CEO Peter Bayer enkele interessante inzichten gedeeld over de toekomst van het AlphaTauri-team, de betrokkenheid van het moedermerk Red Bull Racing, en de veelbelovende prestaties van coureur Liam Lawson. De CEO laat weten dat AlphaTauri een duidelijk plan heeft voor 2024 wat betreft de line-up van het team.

Bayer begon met het benadrukken van de stappen die het AlphaTauri-team heeft gezet sinds hij de rol van CEO op zich heeft genomen. ‘We hebben in korte tijd veel vooruitgang geboekt. Mijn focus ligt duidelijk op 2024, dus ik had de vrije hand om me voor te bereiden.’ Hij onthulde dat naast technische updates in Singapore, er ook aandacht is besteed aan teamontwikkeling en identiteit, inclusief een nieuw logo. ‘De start was voor mij succesvol.’

Voor AlphaTauri staan er veel veranderingen te wachten. Het team zal het roer omgooien en er gaan geruchten rond over een eventuele samenwerking met het modemerk Hugo Boss. ‘Het enige wat ik op dit moment kan verklappen is dat we zwaar gaan leunen op het moedermerk Red Bull. Nieuwe naam en nieuw logo zijn aangekondigd. De aankondiging wordt gepland. Ik moet duidelijk maken dat AlphaTauri als modemerk zal blijven bestaan, maar de verdere betrokkenheid bij de Formule 1 wordt nog opgehelderd’, laat Bayer hierover los.

AlphaTauri heeft een duidelijk idee voor haar line-up

Een ander onderwerp dat ter sprake kwam, was de prestaties van coureur Lawson en zijn toekomst bij AlphaTauri. Bayer heeft veel lof voor de Nieuw-Zeelander. ‘Ik kan bevestigen dat Liam het geweldig heeft gedaan. Hij werkt uitstekend samen met de engineers (ingenieurs).’ Hij deelde ook informatie over de plannen voor Lawson: ‘Het is de bedoeling dat hij de Super Formula in Japan uitrijdt waarin hij momenteel tweede staat. We hopen dat Daniel begin oktober weer klaar is voor Qatar, uiterlijk in Austin. Ik ben daar voorzichtig optimistisch over.’

De grote vraagt blijft wat in 2024 de line-up voor AlphaTauri zal worden. Er zijn drie coureurs die strijden om een stoeltje bij het team. Hoewel Daniel Ricciardo zich voor nu niet kan bewijzen gaan er geruchten rond dat hij favoriet is voor een van de plekken. ‘We hebben een duidelijk idee voor 2024, de beslissing zal de komende dagen vallen’, vertelt Bayer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws