Lambiase goedgemutst: 'Hebben de benodigde antwoorden gekregen' Formule 1
Formule 1

Lambiase goedgemutst: 'Hebben de benodigde antwoorden gekregen'

Lambiase goedgemutst: 'Hebben de benodigde antwoorden gekregen'

Gianpiero Lambiase kijkt tevreden terug op een eerste testdag in Bahrein. De race engineer van Max Verstappen is onder de indruk van het werk dat Red Bull Racing in de afgelopen maanden heeft weten te verzetten bij de RB20, en concludeert dat er op basis van een eerste indruk geen serieuze problemen zijn bij de nieuwe auto.

Op 26 november kam het seizoen van 2023 ten einde, met een 21e Grand Prix-zege voor het team. Een kleine drie maanden later zijn de Formule 1-teams alweer in actie gekomen in Bahrein, waar ze zich voorbereiden op het gehele seizoen, maar ook op de eerste Grand Prix, die volgende week op hetzelfde circuit verreden zal worden.

Lambiase stond na afloop van de eerste testdag de pers te woord, omdat hij niet alleen de engineer van Verstappen is, maar ook de functie van Head of Race Engineering bij het team invult. 'De winterstop was vrij kort dit jaar, maar de hoeveelheid werk die in deze auto is gestoken is indrukwekkend geweest, zoals altijd', liet Lambiase optekenen bij Formula1.com.

Omdat Red Bull al vroeg in 2023 afstevende op beide titels, werd de ontwikkeling van de RB19 al snel stilgelegd. Dat Red Bull bij niet stilgezeten heeft in die maanden, werd al duidelijk bij de presentatie van de flink gewijzigde nieuwe Red Bull. Toch besefte het team dat er de nodige risico's kwamen kijken bij het wisselen van concept, nadat de 2023-bolide juist zo goed was.

Red Bull kreeg antwoorden op eerste testdag

Van correlatieproblemen lijkt echter geen sprake te zijn, op basis van de stopwatch, en de woorden van Lambiase, en dus kan er bij het team opgelucht ademgehaald worden. 'We kwamen naar Bahrein met een aantal onbekende factoren bij een relatief nieuwe auto, maar we hebben de meeste fundamentele dingen op de eerste dag kunnen testen, en we hebben de benodigde antwoorden gekregen. Nu hebben we een solide basis voor de tweede en de derde testdag, als Checo (Pérez, red.) in de ochtend de auto zal overnemen.' Verstappen komt op donderdagmiddag weer in actie.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws