Alpine-coureurs bereiden zich voor op belangrijke taak: 'Daar zijn testdagen natuurlijk voor' Formule 1
Formule 1

Alpine-coureurs bereiden zich voor op belangrijke taak: 'Daar zijn testdagen natuurlijk voor'

Alpine-coureurs bereiden zich voor op belangrijke taak: 'Daar zijn testdagen natuurlijk voor'

2024 moet hét jaar worden voor het team van Alpine: na een turbulent 2023 wil de Franse renstal nu alles op alles zetten om de aansluiting met de top voor eens en voor altijd veilig te stellen. Wat coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly betreft zijn de eerste stappen al gezet tijdens de eerste testdag in Bahrein, waar de beide heren al mochten proeven van de nieuwe bolide.

De actie op de baan liet nog te wensen over tijdens de eerste testdag in Bahrein, maar de teams hadden het achter de schermen en tussen alle rondjes door in ieder geval al druk genoeg. Er wordt nog flink gesleuteld aan de bolides en dat zal tijdens de laatste twee testdagen niet anders zijn, al kijken Ocon en Gasly al met een tevreden gevoel terug naar hun eerste ronden achter het stuur van de nieuwe Alpine-bolide. Vorig seizoen bleef de Franse renstal hangen in niemandsland, maar toch hopen ze dit jaar de aansluiting met de top te vinden. Één ding is in ieder geval al zeker: de basis voelt goed, en lijkt zelfs veelbelovend voor de korte termijn.

Bij Alpine verliep alles volgens plan tijdens eerste testdag

Op de officiële website van Alpine blikten de beide heren terug op hun eerste officiële testuren achter het stuur van de nieuwe Alpine-bolide. Ocon nam de ochtendsessie op zich, en na een productieve vier uur heeft de Fransman de smaak weer te pakken. 'Het was natuurlijk de eerste dag waarop we fatsoenlijk met de nieuwe auto konden rijden, dus voelde het goed om nu al zestig rondjes achter de rug te hebben in die ochtendsessie. Het voelde ook heel prettig om na de winterstop weer achter het stuur plaats te mogen nemen.' Ocon eindigde de dag uiteindelijk als zestiende van de achttien coureurs die vandaag deelnamen aan de tests, maar de Alpine-coureur maakt zich verder nog nergens druk om. We hebben het voorafgaand geplande programma keurig afgerond en hopen de komende dagen te kunnen focussen op het verbeteren van bepaalde dingen.'

Ook Gasly deelde de mening van zijn teamgenoot en voelde zich bovenal prettig toen hij tijdens de middagsessie plaats mocht nemen in de cockpit van de Alpine-auto. Tot dusver liep het allemaal op rolletjes, en zowel Gasly als Ocon waren blij verrast door de mogelijkheden die de auto hen bood. 'Het belangrijkste van testdagen is natuurlijk dat we de betrouwbaarheid op de proef stellen en veel ronden rijden,' benadrukte Gasly. 'Het eerste gevoel in de auto was goed, maar nu is het belangrijk om verder in de verzamelde data te duiken, alles te analyseren en zo nog meer mogelijkheden vrij te spelen.' Gasly en Ocon stappen tijdens de tweede testdag beide weer achter het stuur en verdelen daarmee de ochtend- en middagsessies weer onderling, en de beide heren staan te popelen om te beginnen aan een tweede dag hard werken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws