Lambiase over relatie met Verstappen: 'Ik heb Max maar één keer nerveus gezien' Formule 1
Formule 1

Lambiase over relatie met Verstappen: 'Ik heb Max maar één keer nerveus gezien'

Lambiase over relatie met Verstappen: 'Ik heb Max maar één keer nerveus gezien'

Gianpiero Lambiase en Max Verstappen zijn sinds de overstap van de coureur naar Red Bull Racing een duo. Vorig seizoen mochten de Nederlander en zijn race-engineer voor het eerst in hun carrières een wereldkampioenschap vieren. De woorden van Lambiase werden wereldberoemd, maar dat kwam ook vooral door de verwarring die ontstond, aangezien mensen dachten dat Alexander Albon over de boordradio schreeuwde.

Verstappen heeft meermaals aangegeven dat hij heel goed samen kan werken met zijn ingenieur. De aanpak van het duo zal dan ook niet snel veranderen. 'Het maakt niet uit of we competitief zijn of niet, we zullen altijd ons ding blijven doen', vertelt Lambiase in The Red Bulletin. 'Onze benadering zal dan ook nooit veranderen.' Toch heeft Lambiase zijn coureur wel degelijk een keer nerveus gezien, en moest hij het wat anders aanpakken. 'Dat was voor de race in Abu Dhabi vorig jaar.'

De allesbeslissende race verliep in het begin niet volgens plan. Desondanks kwam Verstappen uiteindelijk als eerste over de streep, en de normaal zo koele Lambiase kon zijn emoties niet meer de baas zijn. 'Ik heb gewoon geschreeuwd. Het was zo emotioneel. Mijn vrouw en dochter waren daar bijvoorbeeld ook, en zij zijn degenen die met mijn afwezigheid moeten omgaan. Voor Max en ik was dit de eerste, en dan wordt het kampioenschap op die manier gewonnen. Dat geweldige gevoel zal ik echt nooit vergeten.'

Lambiase: 'Er moet een klik zijn tussen coureur en race-ingenieur'

De ingenieur en Verstappen zijn een onafscheidelijk duo. De regerend wereldkampioen heeft in gesprek met Olav Mol na de gewonnen titel al aangegeven dat hij nooit met een andere ingenieur zal werken. 'Een goede race-ingenieur moet een klik hebben met de coureur', legt Lambiase uit. De Brit geeft aan dat het duo ook bij sportpsychologen hebben gelopen. 'Max hoef je niet op scherp te stellen, want de racer in hem komt toch wel naar boven. Soms moet je hem wel het grotere plaatje uitleggen', aldus Lambiase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws