Lammers reageert: 'Dit gaat een ongemakkelijke situatie opleveren' Formule 1
Formule 1

Lammers reageert: 'Dit gaat een ongemakkelijke situatie opleveren'

Lammers reageert: 'Dit gaat een ongemakkelijke situatie opleveren'

Voormalig Formule 1-coureur en NOS-analist Jan Lammers heeft gereageerd op de opvallendste transfer op wat in de voetbalwereld bekendstaat als Deadline Day: Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari. Lammers merkt op dat de neutrale fans meer dan voldoende hebben om naar uit te kijken, maar kaart aan dat er voor Hamilton zelf nog wel wat ongemakkelijke momenten in het vooruitzicht liggen.

De Formule 1-wereld werd de afgelopen maanden grotendeels in slaap gesust. Alle coureurs waren aan het einde van het afgelopen seizoen al snel verzekerd van hetzelfde stoeltje voor 2024, en verder volgden er weinig opvallende nieuwtjes, op een teambazenwissel bij Haas na. Zo'n 24 uur geleden werden veel fans al wakker gepord door de afwijzing van Andretti, maar Lewis Hamilton zorgde voor de echte klapper met zijn aangekondigde wissel naar Ferrari.

Hamilton heeft nog een ongemakkelijk jaar voor de boeg

Lammers erkent dat het nieuws een grote schok opleverde, maar is wel enthousiast over de aardverschuivingen die Hamilton en Ferrari in het wereldje teweeg hebben gebracht. 'Dit is wel een hele leuke schok natuurlijk. Ik denk dat de fans zich al in de handen wrijven', geeft Lammers aan. 'Hoe leuk is het dat Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari gaat, en dat we in 2026 nieuwe motoren krijgen? Ik denk dat we ons de komende jaren wel gaan vermaken.'

De timing van het nieuws is opvallend te noemen, aangezien Hamilton vijf maanden geleden nog zijn contract bij Mercedes verlengde. Lammers zag dit nieuws dan ook niet meer aankomen. 'Niet in dit stadium. Hamilton zal nu nog een jaar bij Mercedes moeten rijden, en je weet al dat hij weggaat volgend jaar, dus je krijgt natuurlijk een hele ongemakkelijke situatie voor beide teams', weet de sportief directeur van de Grand Prix van Nederland.

Die ongemakkelijke situatie kan er mogelijk nog voor zorgen dat de coureurswissels eerder plaats zullen vinden, al rekent Lammers daar niet op. 'Dat lijkt me heel onwaarschijnlijk. Soms weet je niet wat de onderliggende redenen zijn, voor dit nieuws. Ik kan me wel voorstellen, dat je als Formule 1-coureur altijd wel een keer voor dat iconische en legendarische Ferrari wil rijden. Ik weet niet hoezeer dat bij Hamilton een rol speelde.'

Kan Hamilton Verstappen opnieuw uitdagen?

Lammers vindt de overstap van de 39-jarige Brit vanuit beide perspectieven goed te verklaren. 'Zowel vanuit Ferrari als vanuit Hamilton bekeken, zien ze het potentieel bij elkaar. Ferrari heeft de afgelopen jaren veel punten verspeeld door strategische fouten en andere fouten, maar ook door fouten van rijders', stipt Lammers aan. 'Hamilton heeft het potentieel van Ferrari gezien, en het potentieel van Hamilton hoeven we niet aan te twijfelen.'

'Dat is de hamvraag natuurlijk', reageert de oud-coureur als hem gevraagd wordt of Hamilton bij Ferrari weer de strijd met voormalig titelrivaal Max Verstappen kan aangaan. 'Ik weet wel zeker dat hij denkt van wel. Met zeven wereldtitels op zak is dat ook wel een terechte gedachte, maar wij vinden het gevecht fantastisch mooi en hopen ook dat Max nog even doorgaat', sluit Lammers af.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws