Lammers woest door wangedrag: 'Die mensen zijn te dom om het te begrijpen' Formule 1
Formule 1

Lammers woest door wangedrag: 'Die mensen zijn te dom om het te begrijpen'

Lammers woest door wangedrag: 'Die mensen zijn te dom om het te begrijpen'

Jan Lammers schaamt zich voor het gedrag van de Nederlandse fans tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk. Vrouwen maakten afgelopen weekend meerdere meldingen over misdragingen van Nederlandse fans. Deze vrouwen voelden zich namelijk onveilig, en er is ook een melding gedaan van aanranding. Lammers gaat kijken naar wat er gedaan moet worden voor de Grand Prix van Nederland die in september op het programma staat.

De voormalig Formule 1-coureur veroordeelt het gedrag van de fans. 'Het is verschrikkelijk, het is asociaal, en het is immoreel', vertelt Lammers bij de NOS-podcast. 'Het wordt door iedereen in de wereld van de Formule 1 veroordeeld, en door ons dus ook.' Enkele Formule 1-coureurs, waaronder Max Verstappen, Lewis Hamilton en George Russell hebben zich al uitgelaten over het gedrag op de tribunes.

De Grand Prix van Oostenrijk werd overspoeld door de zogeheten Orange Army. Lammers is verrast dat deze fans zich zo hebben misdragen, al weet hij dat niet iedereen dit gedrag heeft vertoond. 'Je vraagt je af: hoe groot is die groep? Er waren zestigduizend Nederlandse fans, en dan vraag je je af hoeveel zich hebben misdragen. Gaat het om vijfduizend of tienduizend, of meer? Ik ken hier eigenlijk de algemene Nederlandse race-fan hier niet in. Ik was echt gechoqueerd. De echte liefhebbers zullen zich ook vernederd voelen.'

De aankomende Dutch Grand Prix

Mensen houden hun hart vast voor de aankomende Grand Prix van Nederland. Lammers hoopt dat mensen hun verantwoordelijkheid gaan nemen dat weekend. 'Ik verwacht tijdens onze Nederlandse Grand Prix dat de goede fans de slechte fans echt wel in toom gaan houden. Dit kan gewoon niet, en je moet mensen ook aanspreken op hun persoonlijke verantwoording. Je moet zowel je alcoholgebruik als je eigen gedrag in de hand houden. Deze groepering heeft zich gruwelijk misdragen.'

Bovendien denkt Lammers dat mensen de naam van Verstappen hiermee aantasten. Hij heeft dan ook geen goed woord over deze groep mensen. 'Ik wil mensen gewoon op hun persoonlijke verantwoording en het gezonde verstand aanspreken. Je hebt het hier over de oranje-fan, of je hebt over de Verstappen-fan. Dus Max zijn naam wordt gewoon gebruikt in lijn met deze misdragingen. Maar als jij je gedraagt op een manier waar Max zich voor moet schamen, dan ben je gewoon te dom om het te begrijpen', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws