Leclerc durft nog niet over wereldtitel te dromen: 'Red Bull heeft nog de overhand' Formule 1
Formule 1

Leclerc durft nog niet over wereldtitel te dromen: 'Red Bull heeft nog de overhand'

Leclerc durft nog niet over wereldtitel te dromen: 'Red Bull heeft nog de overhand'

Charles Leclerc durft nog niet aan het wereldkampioenschap te denken. De Monegask wist met de overwinning op zijn thuiscircuit het gat naar Max Verstappen in het coureurskampioenschap te laten krimpen, maar denkt dat Red Bull vanaf de GP Spanje weer erg competitief zal zijn. Voor Ferrari is het daarom van belang om in Montréal veel punten te pakken.

Leclerc wist tijdens de race in Monte Carlo voor het eerst zijn thuisrace te winnen, en dat smaakt naar meer voor de Monegask. De Ferrari-coureur denkt dat hij in Montréal al gelijk een volgende kans op de winst heeft. 'Monaco was bijzonder gunstig (voor Ferrari, red.). Misschien is het hier neutraal. Ik denk niet dat het (Circuit Gilles Villeneuve, red.) al te gunstig is voor de Red Bull, dus het zou opnieuw een kans voor ons kunnen zijn', aldus Leclerc, volgens de BBC.

De Monegask denkt dat de beperkingen van de Red Bull betreffende de kerbs, wat een van de belangrijkste redenen was voor hun gebrek aan snelheid in Monaco, opnieuw een zwak punt zou kunnen zijn tijdens het weekend in Canada. 'Ik denk niet dat hun kracht over de kerbstones rijden is en hier is het vrij veel over kerbstones rijden', legt de Ferrari-coureur uit.

Mede door Leclercs overwinning in Monaco, en Verstappen die daar als P6 over de finishlijn kwam, is het gat tussen de beide coureurs tot 31 punten teruggebracht in het coureurskampioenschap. De Monegask durft nog echter niet over een wereldtitel te dromen. 'Ik denk nog niet aan het kampioenschap', zei Leclerc. 'Maar het doel is zeker om elk weekend races te winnen. Ik geloof nog steeds dat Red Bull de overhand heeft qua prestaties. Gelukkig voor ons spelen Imola, Monaco en waarschijnlijk dit circuit de sterke punten van hun auto niet in de kaart.'

Leclerc verwacht echter dat het vanaf de daarop volgende race, de Grand Prix van Spanje, weer een ander verhaal is. 'Maar ik denk dat we vanaf (de volgende race in, red.) Barcelona een Red Bull zullen zien die meer lijkt op die van het begin van het jaar.' Voor Ferrari is het daarom van extra belang om in Canada kostbare punten te pakken, als het Italiaanse team nog in de strijd om de constructeurstitel wil blijven. 'We moeten elke kans grijpen en als we dan onze volgende upgrades hebben, zullen die ons hopelijk helpen om hen voor te blijven', blikt Leclerc alvast vooruit.

Norris voorspelt spannende tijd

Ook Lando Norris hoopt dat zijn team de Red Bulls voor kan blijven in Montréal, aangezien de drie topteams steeds dichterbij elkaar zitten. 'De jongens in de top zes denken allemaal dat dit misschien hun weekend is, als we nog een klein beetje verschil kunnen maken, als we die laatste 0,01 seconde kunnen vinden', legt de McLaren-coureur uit. 'En dat zorgt ervoor dat iedereen nog meer zijn best doet, toch? Iets meer risico nemen en iets meer uit zichzelf halen en dat is een spannende tijd, onszelf tot het uiterste drijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws