Norris denkt dat één team favoriet is in Canada: 'Zij hebben de meest complete bolide' Formule 1
Formule 1

Norris denkt dat één team favoriet is in Canada: 'Zij hebben de meest complete bolide'

Norris denkt dat één team favoriet is in Canada: 'Zij hebben de meest complete bolide'

Lando Norris durft voorafgaand aan de GP Canada wel alvast aan te wijzen welk team de favoriet is voor de winst. De McLaren-coureur denkt namelijk dat de karakteristieken van het Circuit Gilles Villeneuve wel eens zijn eigen MCL38 in de weg kunnen zitten, en ziet dat een ander team een veel completere bolide heeft voor het aankomende regenweekend in Montréal.

Er wordt tijdens het hele Grand Prix-weekend in Montréal regen verwacht, waardoor de coureurs spannende sessies tegemoet gaan. Het Circuit Gilles Villeneuve is bovendien net opnieuw geasfalteerd, wat in combinatie met de regen betreffende de grip voor uitdagingen kan zorgen. McLaren-coureur Norris ziet echter nog geen beren op de weg. 'Regen of geen regen, de afgelopen weken bleek wel dat het voor ons niet uitmaakt', zei Norris, tegenover internationale media.

De jonge Britse coureur denkt dat het vooral de karakteristieken van het Canadese circuit zelf zullen zijn, die een uitdaging zullen vormen voor de MCL38. 'Het is natuurlijk maar een korte baan en we weten dat onze DRS niet zo heel sterk is. We weten nu dus al dat we daar wat tijd gaan verliezen, in ieder geval ten opzichte van Red Bull en Ferrari, maar ook ten opzichte van wat we nodig hebben als topteam.' Norris hoopt dat McLaren met updates het DRS-probleem kan oplossen.

Ferrari favoriet in Canada

Het is daarom ook geen verrassing dat Norris de favorietenrol voor Canada aan een ander team toewijst. 'Ik denk dat Ferrari in Canada de favoriet zal zijn, maar het zal allemaal weer dicht bij elkaar liggen', aldus Norris. 'Het is echt onmogelijk om nu al te zeggen of wij samen met Ferrari of Red Bull bovenaan komen te staan, maar dat maakt deze race wel leuk. Niemand weet wat ons te wachten staat en de verschillen zullen klein zijn, want dat was de afgelopen drie, vier weken al zo.'

Ondanks dat Norris verwacht dat de drie topteams weer dicht op elkaar zullen zitten in Montréal, zag hij ook signalen vanuit de Scuderia dat het Italiaanse team wel eens aan het langste eind kan trekken. 'Als we het over de algemene auto hebben heeft Ferrari wel de meest complete bolide, in ieder geval voor dit circuit', sluit de McLaren-coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws