Pérez verwacht geen sterk weekend in Montréal: 'Zal niet zo extreem zijn als in Monaco' Formule 1
Formule 1

Pérez verwacht geen sterk weekend in Montréal: 'Zal niet zo extreem zijn als in Monaco'

Pérez verwacht geen sterk weekend in Montréal: 'Zal niet zo extreem zijn als in Monaco'

Sergio Pérez heeft wel vertrouwen in het raceweekend in Canada. De Mexicaan denkt dat Red Bull Racing beter voorbereid het weekend in Montréal tegemoet gaat, dan dat twee weken geleden in Monaco het geval was. Pérez verwacht echter niet dat het een makkelijk weekend gaat worden voor de Oostenrijkse renstal.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Canada werd er nog een keertje teruggeblikt op het raceweekend in Monaco. Het weekend in het kleine stadstaatje viel tegen voor Red Bull. Max Verstappen kwam namelijk niet hoger dan P6, terwijl Pérez dankzij de botsing met Kevin Magnussen de race niet eens kon afmaken. 'Ik hoop echt wel dat het hier niet zo ernstig zal zijn als in Monaco!', zegt de Mexicaan daarom dan ook in de persconferentie voorafgaand aan de GP Canada.

Volgens Pérez is Red Bull wel beter voorbereid op de race in Montréal dan de race van twee weken geleden. 'We hebben wel aan de problemen gewerkt waar we tegenaan liepen, vooral omdat we wel verwachten die moeilijkheden in Canada nog een keer tegen te komen', aldus Pérez. Het Circuit Gilles Villeneuve heeft net als het stratencircuit in Monte Carlo een hobbelig wegdek, wat de RB20 minder goed ligt.

Niet het sterkste weekend voor Red Bull

Daarnaast kunnen ook de kerbstones voor problemen zorgen. 'Het zal echt niet zo extreem zijn als in Monaco, maar hier in Canada is het natuurlijk belangrijk om de kerbstones mee te pakken', legt de Mexicaan uit. 'Dat is echt wel een van de belangrijkere punten voor dit weekend, dus ik denk niet dat dat makkelijk zal worden. Maar we hebben hard gewerkt en begrijpen nu ook beter waar alle problemen vandaan komen. Ik hoop dat we ook op dat gebied een stap voorwaarts kunnen zetten.' Pérez verwacht wel dat Red Bull 'sterker voor de dag zal komen in Montréal. De kans dat dit één van onze sterkere weekenden zal worden is klein, maar we kunnen vast wel weer mee met de andere topteams.'

De organisatie van de race in Canada heeft tevens sinds de laatste editie de baan opnieuw geasfalteerd. Pérez durft nog niet te zeggen of dat in het voordeel van de RB20 zal zijn. 'We komen er op de baan pas achter of het in positieve zin iets heeft veranderd. In sommige gevallen wordt een groot deel van het asfalt vervangen, terwijl de baan in andere gevallen juist grotendeels hetzelfde blijft, dus dat is een kwestie van afwachten', sluit de Mexicaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws