Sainz vreest Aston Martin: 'Dat bevestigde min of meer dat ze in het gevecht zitten' Formule 1
Formule 1

Sainz vreest Aston Martin: 'Dat bevestigde min of meer dat ze in het gevecht zitten'

Sainz vreest Aston Martin: 'Dat bevestigde min of meer dat ze in het gevecht zitten'

Aston Martin zit in het gevecht vooraan het veld, zo voorspelt Carlos Sainz voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein. De Britse renstal kende veelbelovende testdagen en volgens experts kan het zomaar zijn dat Aston Martin plots een topteam is. Sainz is het daarmee eens.

Het komt overigens niet uit de lucht vallen dat Aston Martin een flinke stap vooruit heeft gemaakt. Bij RaceFans vertelt de Ferrari-coureur dat die signalen al in december aanwezig waren. 'We weten allemaal dat hun cijfers erg goed waren in de windtunnel, in de simulator. Ik denk dat ze zelfs moeite hadden om de opwinding van wat ze zagen te verbergen', vermoedt de Spanjaard.

Toen Aston Martin ook tijdens de testdagen sterk was, was Sainz niet verrast. 'Dat bevestigde min of meer dat ze in het gevecht zitten. En ik denk dat het geweldig nieuws is voor de Formule 1, goed nieuws voor uiteraard Fernando (Alonso, red.). Ik ben verheugd om dit jaar nog een team in de strijd te hebben', is Sainz enthousiast over de mogelijke opmars van Aston Martin.

Alonso terughoudender dan Sainz over kansen Aston Martin

Landgenoot Alonso is wat terughoudender over de kansen van Aston Martin. 'We zullen ons best doen in de race, maar dat is niet het doel voor ons, om eerlijk te zijn. Ik denk dat we moeten blijven leren over de auto. Slechts anderhalve dag of twee dagen testen in een compleet nieuwe auto, nieuw pakket', wijst de tweevoudig wereldkampioen op het feit dat er simpelweg weinig echt bekend is.

Daarnaast kan de voorsprong van de topteams niet in één keer in rook opgegaan zijn, denkt Alonso. 'Ze reden soms zelfs het vierde team op een ronde en in feite finishten slechts zeven auto's in dezelfde ronde. Zo'n stap kunnen we dus niet in één winter maken. We zijn erg blij met de auto, maar ik denk dat we met de voeten op de grond moeten blijven en aan deze goede baseline moeten blijven werken.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws