Leclerc krijgt na poleposition nog even slecht nieuws: 'Laat me niet schrikken!' Formule 1
Formule 1

Leclerc krijgt na poleposition nog even slecht nieuws: 'Laat me niet schrikken!'

Leclerc krijgt na poleposition nog even slecht nieuws: 'Laat me niet schrikken!'

Charles Leclerc en kwalificaties op stratencircuits: het is altijd een goed huwelijk geweest. Het verzilveren van polepositions ligt nog wel wat moeilijker, maar de Monegask mag in ieder geval vanaf de best mogelijke positie aan de Grand Prix beginnen. Bij zijn vorige twee polepositions in het prinsdom ging het niet goed, maar hopelijk voor de Ferrari-coureur is driemaal scheepsrecht.

Leclerc gold voor het weekend al als de absolute favoriet, en die favorietenrol groeide alleen maar tijdens de vrije trainingen. In Q3 leverde hij met de snelste tijd in de eerste Q3-ronde én de tweede Q3-ronde. 'Het voelt heel erg goed. Ik zit echt vol met adrenaline, vooral op een circuit zoals hier in Monaco', zegt Leclerc voor de microfoon van Viaplay, terwijl hij duidelijk nog in het moment zit.

Druk staat er vol op

'De muren zijn zó dichtbij en het is mijn thuisrace', zo begint de 26-jarige aan zijn opsomming. 'Het is ook goed dat je het zo goed doet in de tweede en derde vrije training, maar dan heb je in de kwalificatie alles te verliezen, want iedereen kijkt naar je en iedereen heeft het over je. Dat speelde dus mee, en daarnaast ook dat het de kwalificatie in Monaco is. Dit is de belangrijkste kwalificatie van het jaar. Dat leverde dus ook druk op.'

Ferrari kende voor de kwalificatie ook nog technische malheur. 'Daarnaast hadden we nog een motorwissel, die echt op het laatste moment plaatsvond. Er bestond nog wat twijfel of de monteurs de motorwissel op tijd af konden maken, maar ze deden het geweldig. Met al deze factoren opgeteld was het dus geen makkelijke kwalificatie, maar we wisten het maximale eruit te halen, en dat was heel belangrijk', weet Leclerc, die nu 24 polepositions heeft voor Ferrari, en daarmee alleen Michael Schumacher nog voor zich moet dulden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

charles leclerc ferrari monaco 2024 17
Leclerc houdt zich staande onder grote druk.

De vloek van Monaco

Leclerc startte in zijn carrière al vijf keer als eerste in Monaco, waarvan twee keer in de Formule 1. Hij eindigde nog nooit op het podium. In 2021 haalde hij de start niet, en in 2022 gooide de strategie roet in het eten. Nu hoopt Leclerc af te rekenen met de vloek van zijn thuisrace. 'Een goede start wordt superbelangrijk, en daarna de strategie. Dit zijn allemaal voor de hand liggende dingen, maar toch... In Monaco is de poleposition een hele goede startplek. Het is altijd goed om als eerste te starten, maar in Monaco nog meer. Nu moeten we erop focussen dat we het maximale uit deze situatie halen.'

Leclerc sloot het interview wel nog af met een schrikmomentje, dankzij de buitenlandse Viaplay-interviewer, die Leclerc nog even een verontrustend bericht gaf. 'Je start op de tweede plek. Oh nee, op de eerste plek', corrigeert ze zichzelf. Tegen die tijd is de angst bij Leclerc al in de ogen terug te zien. Na een nerveus lachje zegt de Monegask: 'Ja, P1. Laat me niet schrikken!'

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws