Vasseur blij met competitieve McLaren tussen de Ferrari's: 'Het is geweldig' Formule 1
Formule 1

Vasseur blij met competitieve McLaren tussen de Ferrari's: 'Het is geweldig'

Vasseur blij met competitieve McLaren tussen de Ferrari's: 'Het is geweldig'

Fred Vasseur mag een tevreden teambaas zijn in de top drie tijdens de kwalificatie. Op een circuit als Monaco, waar de wedstrijd eigenlijk al verreden wordt, zien de podiumkansen er goed uit voor Ferrari. ‘We weten wat ons te doen staat morgen’, geeft de teambaas aan bij F1TV.

‘De kwalificatie in Monaco is altijd een speciale test voor de coureurs. Het is een beloning op zichzelf, zelfs als je geen punten scoor’, is Vasseur van mening. ‘We weten wat ons te doen staat morgen, maar voor Charles is het vooral psychologisch gezien belangrijk’, vertelt hij. De Monegask stond in zijn thuisrace al vaker op poleposition, maar heeft dit nog niet om weten te zetten in een zege. Met zijn teamgenoot onder voorbehoud op P3, zien de kansen voor Charles Leclerc er goed uit voor de Grand Prix van morgen.

Leclerc verlangt naar zege in thuisrace

Niet alles ging helemaal naar wens, moet Vasseur toch toegeven. ‘In Q1 hadden we volgens mij een moment met een plastic tasje op de voorvleugel, daar verloren we veel tijd door. We moesten de pits in en dat zorgde voor een lastige situatie’, legt de teambaas uit. ‘Hij wist nog een ronde neer te zette’, is hij echter tevreden over zijn coureur in de bolide met nummer 16 op de neus. ‘Ik maakte me geen zorgen, want ik wist dat Q3 het belangrijkst is. We moeten ernaar kijken, maar er is een lange lijst van coureurs die anderen hinderden’, geeft de Fransman aan. Ook Carlos Sainz staat op dit lijstje. ‘Q1 was een rommeltje met 20 bolides in 70 seconden, maar als je dan een ronde rijdt ter voorbereiding, is dat een nachtmerrie’, vindt hij.

De Ferrari’s worden op de startgrid uit elkaar gehouden door de McLaren van Oscar Piastri. Vasseur ziet echter vooral voordelen aan de snelheid van het oranje team. ‘Ik denk dat het een hele goede stap is voor de Formule 1’, is hij van mening. ‘Als je kijkt naar de afgelopen races, zaten er acht auto’s binnen een tiende van elkaar, zoals we gisteren zagen. Ik heb mijn bolides liever vooraan, maar het is geweldig’, vindt hij van de competitiviteit die na een jaar van dominantie door Red Bull Racing weer wat terug begint te komen. ‘Je weet niet waar je belandt, of je P1 of P7 gaat zijn. Dit is goed, het zal tot het einde van het kampioenschap zo blijven’, spreekt Vasseur zijn verwachting uit.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws