McLaren-coureurs overtreffen verwachtingen teambaas: 'Beter dan waar we op hoopten' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs overtreffen verwachtingen teambaas: 'Beter dan waar we op hoopten'

McLaren-coureurs overtreffen verwachtingen teambaas: 'Beter dan waar we op hoopten'

McLaren heeft na de kwalificatie in Monaco net als Ferrari één bolide op de eerste rij staan en één op de tweede rij. Teambaas Andrea Stella is dan ook erg tevreden met de prestaties van het team en geeft aan dat zijn verwachtingen zijn overtroffen. ‘Dit is beter dan waar we op hadden gehoopt’, geeft hij aan bij F1TV.

‘Tijdens de vrije trainingen en ook tijdens de kwalificatie zagen we veel teams die de potentie hadden om op de eerste paar rijen te belanden’, zegt Stella. ‘Dat we een McLaren op eerste rij hebben en ook eentje op de tweede rij, had ik na de derde vrije training eigenlijk niet voor mogelijk gehouden’, moet hij zelfs toegeven. Hij heeft dan ook niets dan lof voor zijn coureurs. ‘Het is een goed resultaat en het was heel intens.’

Toch zat het McLaren niet de hele sessie mee. ‘De monteurs en de rest van het team moesten bij Lando snel reageren op een probleem onder de auto’, benadrukt de Italiaan. ‘Toen hadden we nog maar drie minuten over in Q1.’ Het team twijfelde even of ze het risico moesten nemen de Brit naar binnen te halen, maar besloten het uiteindelijk wel te doen. ‘We lieten hem naar de garage komen. Toen haalden we Q2 en uiteindelijk P4. Het was goed, maar intens’, vindt Stella. ‘Je zou het soms wel iets makkelijker willen hebben’, voegt hij er lachend aan toe.

Stella ziet mogelijkheden als Sainz een straf krijgt

‘We vertrouwen onze coureurs', gaat hij verder. ‘Je hoeft ook niet altijd 100% te geven. Gedurende de sessie wordt de auto sneller en moet je focussen op rondes zonder fouten’, benadrukt hij. Dit was volgens hem ook de tactiek die ze gebruikten bij Lando Norris. ‘Ook al laat je een paar tienden liggen, dan is het alsnog genoeg voor Q2. We vechtten nog niet voor poleposition’, verklaart hij.

De P2 en P4 van McLaren kunnen nog P2 en P3 worden als Carlos Sainz een straf krijgt voor het hinderen van Alexander Albon. ‘We zien wel wat de stewards beslissen’, geeft Stella aan. ‘Deze situatie lijkt erg op die van Oscar in Imola. Die straf hebben we toen gerespecteerd’, zegt de Italiaan, die daarmee lijkt te suggereren dat ze een straf terecht zouden vinden. ‘Het verandert de situatie dan zeker. De race wordt tactisch. De banden zijn fragiel en graining is onvermijdelijk met de mediums’, benadrukt

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws