Leclerc maakt grote fout tijdens GP Emilia Romagna en verliest podiumplek Formule 1
Formule 1

Leclerc maakt grote fout tijdens GP Emilia Romagna en verliest podiumplek

Charles Leclerc maakte een gigantische fout tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. In de 53e ronde van de wedstrijd spinde de Ferrari-coureur uitkomend van bocht 16. Daardoor beschadigde de Monegask zijn voorvleugel en moest hij naar binnen voor een extra pitstop.

Leclerc verloor de controle over zijn F1-75 en raakte zijwaarts de bandenstapel aan de buitenkant van bocht 16. Hoewel hij zijn bolde beschadigde, kon hij zijn weg wel vervolgen. Een extra pitstop moest wel worden ingelast, waarin zijn voorvleugel werd vervangen en een nieuw set zachte banden werd gemonteerd.

Verstappen en Pérez profiteren van fout Leclerc

Dat duurde dusdanig lang, waardoor Leclerc terugviel naar de negende plaats. Wel kon hij al snel voorbijgaan aan Kevin Magnussen voor de achtste plek in de wedstrijd. Ondertussen reden Max Verstappen en Sergio Pérez nog altijd soeverein op de eerste twee plekken en stevenden ze af op de eerste 1-2 van het jaar voor Red Bull Racing.

Lando Norris nam de derde plek van Leclerc over na de spin in bocht 16. George Russell en Valtteri Bottas stegen naar respectievelijk plekken vier en vijf. Zodoende wordt de Grand Prix van Emilia Romagna alsnog een deceptie voor Ferrari, omdat Carlos Sainz al tijdens de eerste ronde van de wedstrijd uitviel na een spin.