Live F1 15.00u | Grand Prix van Emilia Romagna Formule 1
Formule 1

Live F1 15.00u | Grand Prix van Emilia Romagna

Live F1 15.00u | Grand Prix van Emilia Romagna

De Grand Prix van Emilia Romagna staat op de agenda. Na een spannende sprintrace en slechts twee trainingssessies gaan de F1-coureurs op zondag het asfalt op, met Max Verstappen en Charles Leclerc die de voorste startrij delen. De paraplu's zijn in Italië veelvuldig uitgeklapt, want het regent, en tot vier uur zal er regen blijven vallen. Dit en veel meer wordt uiteraard uitvoerig besproken in de liveblog van F1Maximaal.nl.

De chaos van de afgelopen dagen in Imola lijkt gewoon doorgetrokken te worden op zondag. Het Grand Prix-weekend kent zeer wisselvallige weersomstandigheden, met alle gevolgen van dien. Op vrijdag resulteerde het in een volledig natte eerste vrije training, wat inhield dat de teams maar in beperkte mate informatie konden verzamelen voor de rest van de week. Deze training werd gevolgd door een eveneens natte sessie. In de kwalificatie wist Verstappen poleposition te pakken.

's Zaterdags mochten de coureurs wederom tweemaal het circuit op en zat het weer wél mee. De gehele tweede dag bleef het droog en daardoor konden de teams checken hoe het met de bandendegradatie zat. Tijdens de sprintrace leek dat goed gelukt, gezien vrijwel alle coureurs voor de effectievere, zachte band kozen voor het zaterdagevenement. Ook in de sprintrace was Verstappen de beste coureur. In de slotfase van de wedstrijd troefde hij collega Leclerc af.

Inmiddels zijn we aanbeland bij zondag. De Formule 1-coureurs hebben de drivers' parade er al op zitten en langzaamaan gaan de balaclava's op, de handschoenen aan en banen de heren zich een weg naar de startgrid. Zelfs die eerste ronde gaat al spannend worden, want het regent zwaar boven het Italiaanse asfalt, en zal dit vermoedelijk tot een uur of 4 blijven doen. Zodoende heeft het er alle schijn van dat de droogweerbanden niet gebruikt gaan worden in Imola.

Verstappen vs. Leclerc

De fans krijgen weer een schitterend affiche voorgeschoteld in Italië. Verstappen en Leclerc vechten het al twee dagen uit op het asfalt, en alle pijlen wijzen erop dat dit op zondag eveneens het geval gaat zijn. Op een natte baan zullen de twee topcoureurs van Red Bull Racing en Ferrari laten zien wie de omstandigheden meester is, en er met de zege vandoor kan gaan. De spanning hangt dus in de lucht.

Maar ook achter het topduo valt er genoeg te zien. De twee andere coureurs van de eerdergenoemde teams, Sergio Pérez en Carlos Sainz, starten samen op de tweede startrij en willen beiden die derde plek pakken om het team zo een strategisch voordeel te bieden in de Grand Prix. Een nat wegdek zorgt eigenlijk altijd voor spektakel, en met de constante strijd tussen Red Bull en Ferrari lijkt het alleen nog maar spannender te worden in Emilia Romagna.

Grand Prix van Emilia Romagna live kijken?

De Grand Prix van Emilia Romagna wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de race. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Emilia Romagna

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan regelmatig Sportbookies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen de regen zal trotseren.

Live F1 15.00u | Grand Prix van Emilia Romagna

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws