Weerupdate Imola | Gestopt met regenen in Imola, nieuwe buien lijken uitgesloten Formule 1
Formule 1

Weerupdate Imola | Gestopt met regenen in Imola, nieuwe buien lijken uitgesloten

Weerupdate Imola | Gestopt met regenen in Imola, nieuwe buien lijken uitgesloten

Wat is het weerbericht voor de Formule 1 sprintrace en Grand Prix in Imola? Na een natte kwalificatie op vrijdag zal het op zaterdag veel zonniger zijn op het circuit van Imola. De verwachting is dat het droog blijft tijdens de sprintrace en de tweede vrije training en zodoende zullen de coureurs geen aanspraak te hoeven maken op hun regenbanden. Voor de race is het echter een ander verhaal, voor de Grand Prix is er kans op regen en zelfs onweer. Bekijk het volledige weerbericht hieronder.

Weerbericht Imola - sprintrace

Het zal zaterdag een zonnige dag zijn in Imola, het lokale weerbericht zegt dat het half bewolkt wordt met zonnige perioden en lichte wind. De temperatuur is aangenaam met 13 graden in de ochtend tot 21 graden in de middag. In de avond zal het weer omslaan en is er regen voorspeld, deze buien kunnen doorzetten tot aan de race van zondagmiddag.

Min temperatuur: 13 graden
Max temperatuur: 21 graden
Kans op neerslag: 0-10% (tijdens de sprintrace)

Weerbericht Imola - Grand Prix 

Op zondag is het een stuk bewolkter in Imola en is er zelfs kans op onweer, de wind zal wat toenemen rond het circuit en het kan lokaal onstuimig zijn. De neerslagkans op zondag is tijdens de start van de race flink toegenomen, de kans op neerslag is 70% ten tijde van de Grand Prix. Er is dus een grote kans op een regenrace op zondag en er is zelfs kans op onweer.

Min temperatuur: 10 gr
Max temperatuur: 18
Kans op neerslag: 70% (tijdens de race)

Weerupdate Imola 12.25u | Regenbuien gemeld, en er komt nog veel meer regen aan

Het regent in Italië. Er werd al verwacht dat er sprake zou zijn van een race op een nat wegdek, en drie uur voor de start van de race komen de eerste foto's, video's en berichten naar buiten van regen. Een start op een nat asfalt lijkt dus niet meer te voorkomen, terwijl de rest van de middag de regen aan lijkt te houden.

De grootste buien zijn namelijk nog niet gevallen. Weather.com biedt radarbeelden van de neerslag rondom Imola voor de rest van de dag, en rond kwart voor 3, een kwartier voor de start van de race, raakt de zwaarste bui van de dag Imola Circuit. Deze bui houdt tot een uurtje of vier aan, waarna de neerslag afneemt. Vermoedelijk blijft het de hele wedstrijd dus nat.

We hebben in het verleden al eens gezien dat sessies uitgesteld zijn vanwege hevige neerslag, en dit zou ook voor de Grand Prix van Emilia Romagna het geval kunnen zijn. Bij de Porsche Supercup kan men bijvoorbeeld momenteel niet starten zoals gebruikelijk en die start vindt nu dus plaats achter de safety car. Wordt de neerslag later vandaag te heftig bevonden door de wedstrijdleiding dan kan ook het hoofdevenement op een dergelijke manier starten, of iets uitgesteld worden, maar met afnemende regen na vier uur lijkt een afgelasting `à la Spa 2021 onwaarschijnlijk.

Weerupdate Imola 14.51u | Gestopt met regenen in Imola, nieuwe buien lijken uitgesloten

Het is gestopt met regenen op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Daarnaast lijken nieuwe buien ook uitgesloten te zijn, zo blijkt uit radarbeelden van Weather.com. Met name binnen het eerste halfuur van de Grand Prix van Emilia Romagna lijken de regenwolken de baan te verlaten.

Bij Red Bull Racing is men nog niet helemaal overtuigd van wat precies de juiste verwachting is. Christian Horner meldde dat er nog meer regen aan lijkt te komen, terwijl Helmut Marko juist zei dat meer en nieuwe buien er niet aan lijken te komen. Wel is een start op slicks nog te riskant volgens de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws