Leclerc neemt angst over motorproblemen weg: 'Ik zei kat' Formule 1
Formule 1

Leclerc neemt angst over motorproblemen weg: 'Ik zei kat'

Leclerc neemt angst over motorproblemen weg: 'Ik zei kat'

Charles Leclerc heeft een specifieke boordradio tijdens de sprintrace in Bakoe uitgelegd. Men dacht te horen dat de coureur van Ferrari het had over een 'cut' van zijn krachtbron, maar dat bleek niet het geval te zijn. Leclerc kon de verkorte race gewoon uitrijden en hij eindigde uiteindelijk achter Sergio Pérez op de tweede plek. De meervoudig racewinnaar denkt dat het ook in de hoofdrace lastig zal worden om de coureurs van Red Bull Racing achter zich te houden.

Gedurende de sprintrace leek Leclerc opnieuw te kampen met motorproblemen. Over de boordradio leek de Monegask te spreken over een 'cut', het haperen van de krachtbron, waardoor de moed alweer in de schoenen leek te zakken bij de coureur. 'Absoluut niet. Ik zei een kat - dat is iets anders!', legt Leclerc uit bij de persconferentie van de FIA. 'Er was een kat midden op de weg en de safetycar moest remmen, maar ik denk dat ik waarschijnlijk de enige was die dat zag.'

Leclerc: 'Red Bull had misschien nog meer kunnen pushen'

Leclerc kon dus uiteindelijk zonder problemen doorrijden. Door de tweede plek in de sprintrace verdubbelde de Ferrari-coureur zijn puntentotaal in het kampioenschap. 'Het laat zien hoe slecht de eerste drie races waren, want als je in een Sprint de punten verdubbelt, is dat normaal gesproken geen goed teken. Maar ja, zo is het. We verdienen veel meer punten dan die we nu hebben in het kampioenschap. We focussen ons gewoon op onszelf. We hebben geen geluk gehad in de eerste drie races, maar hopelijk kunnen we morgen een goede race hebben.'

Toch lijkt Leclerc opnieuw een lastige race tegemoet te gaan. De bandendegradatie bij de SF-23 is nog steeds niet wat het moet zijn. 'Nou ja, het is moeilijk voor mij om commentaar te geven, omdat ik maar één bocht in Australië heb gedaan, maar ik denk dat we zeker een stap vooruit hebben gezet. Het ziet er een beetje beter uit, maar we moeten nog steeds iets vinden en dat iets voelt nog steeds behoorlijk significant. De Red Bull had misschien wat meer kunnen pushen en dat weten we ook', concludeert Leclerc.

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws