Vasseur ziet progressie, maar: 'Pérez leek wel een raket' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet progressie, maar: 'Pérez leek wel een raket'

Vasseur ziet progressie, maar: 'Pérez leek wel een raket'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft bijster weinig reden tot juichen gehad in de eerste drie raceweekenden voor zijn nieuwe werkgever. Charles Leclerc kwam in drie races slechts eenmaal over de eindstreep, en ook Carlos Sainz wist het podium nog niet te beklimmen. In de straten van Bakoe gaat het een stuk beter voor het legendarische team, met tweemaal een snelste kwalificatietijd voor Leclerc, en een tweede positie in de sprintrace. Toch ziet Vasseur weinig kansen in de strijd met Red Bull Racing.

In Bahrein kon Ferrari de constructeurskampioen absoluut niet bijhouden, en tot overmaat van ramp viel Leclerc uit met motorproblemen. Een race later dacht Ferrari in Jeddah betere kansen te hebben, maar wisten de beide coureurs niet bij de eerste vijf te eindigen. In Australië toonde Sainz al wat meer snelheid, al bleef het team puntloos achter na een late straf voor de Spanjaard. Na de lange lentepauze komt Ferrari in Bakoe een stuk sterker voor de dag, en was Leclerc de eerste coureur die het de Red Bulls lastig wist te maken.

De veelbelovende start in Azerbeidzjan stemt teambaas Vasseur dan ook tevreden. 'De auto was al verbeterd in Melbourne, en nu is het van belang dat we alles samen weten te brengen en voor de punten gaan', vertelt hij in gesprek met Sky Sports Italia. 'De snelheid is er en we hebben poleposition gepakt, dus we zijn ver verwijderd van de vorm die we in Bahrein hadden', aldus de Franse teambaas.

Red Bull ging als een raket

Hoewel Vasseur meer reden tot optimisme heeft dan eerder in het seizoen het geval was, is het nog steeds erg lastig voor zijn coureurs om ook in de races de strijd aan te gaan met Red Bull. 'Ook al waren we sneller dan Red Bull in de kwalificatiesessies, ze liggen nog steeds voor op ons. Toen Pérez zijn DRS opende, leek het wel een raket', uit Vasseur zich op soortgelijke wijze als Toto Wolff en Lewis Hamilton eerder deden in Australië en Saoedi-Arabië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws