Pérez verdedigt reputatie als Bakoe-specialist: 'Geeft veel voldoening' Formule 1
Formule 1

Pérez verdedigt reputatie als Bakoe-specialist: 'Geeft veel voldoening'

Pérez verdedigt reputatie als Bakoe-specialist: 'Geeft veel voldoening'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez verdedigde op zaterdag van het raceweekend in Azerbeidzjan zijn reputatie als Bakoe-specialist. De Mexicaan wilde niet als favoriet het weekend in vanwege zijn bijnaam als de koning van de stratencircuits, maar geeft toe dat de zege van de Sprint wel veel voldoening geeft, vooral omdat het weekend de coureurs en het team onder grote druk zet.

De statistisch gezien meest succesvolle coureur van Azerbeidzjan won de eerste sprintrace van het Formule 1-seizoen 2023 en hoefde naar eigen zeggen niet eens het onderste uit de kan te halen. Volgens Pérez zat er nog wel meer in dan hij tijdens de Sprint heeft laten zien. 'Maar dat is moeilijk te weten, want als je honderd procent geeft, worden de banden een probleem, dus ik reed eigenlijk gewoon met de maximale capaciteit van de banden', legt Pérez na afloop uit bij de internationale media. 'Ik denk dat alle auto's beduidend beter zijn, maar het gaat allemaal om het verzorgen van de banden en het bereiken van de finish.'

Pérez was zaterdag vanaf de tweede plaats op de grid aan de sprint begonnen en moest zich schikken achter Charles Leclerc, die volgens Pérez in de beginfase een zeer goed tempo had. Na de onderbreking van de safetycar was de grootste zorg van de Mexicaan om dicht bij de Ferrari te blijven om later naar kansen te zoeken. De 33-jarige wist het uiteindelijk te doen nadat hij een dijk van een middensector reed en Leclerc voorbij kon steken na de korte DRS-zone. 'Ik heb hem goed in de gaten gehouden en toen kon ik langzaam wegrijden', vertelt Pérez. De Mexicaan won de race met een voorsprong van 4,5 seconden. 'Het geeft me veel voldoening.'

Voldoening niet alleen vanwege de zege, maar ook vanwege 'grote druk op het team'

'Niet alleen omdat ik de Sprint won', legt Pérez uit. 'Het hele weekend zet de coureurs en de engineers en de mecaniciens onder druk. Nu hebben we het gehaald en kunnen we ons zonder problemen concentreren op de hoofdrace', aldus de Red Bull-coureur. 'Het kan makkelijk fout gaan en dan verlies je veel punten. Ik heb er gewoon voor gezorgd dat we er het maximale uithaalden', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws