Hill verwacht dat Hamilton geen haast heeft om nieuw contract bij Mercedes te tekenen Formule 1
Formule 1

Hill verwacht dat Hamilton geen haast heeft om nieuw contract bij Mercedes te tekenen

Hill verwacht dat Hamilton geen haast heeft om nieuw contract bij Mercedes te tekenen

Damon Hill denkt niet dat er heel veel speelt rondom de contractsituatie van Lewis Hamilton bij Mercedes. De afgelopen weken waren er voldoende geruchten over de positie van de zevenvoudig wereldkampioen bij de Duitse renstal, maar Hill denkt dat Hamilton rustig zijn tijd neemt om alles in overweging te nemen. De voormalig coureur denkt dat de veranderingen bij Mercedes van de afgelopen weken in het voordeel kunnen spreken voor de renstal.

De Formule 1 keert terug na een periode van vier weken zonder Grand Prix-weekend. In die tijd was het mogelijk dat Hamilton een nieuwe contract zou tekenen bij Mercedes, aangezien de overeenkomst tussen beide partijen na dit seizoen afloopt. Er is echter nog geen krabbel gezet onder een nieuw contract. 'Ik denk niet dat er al iets te zeggen valt', zegt Hill voor de camera van Sky Sports. 'Hij heeft natuurlijk nog even de tijd en ik heb niet het gevoel dat Mercedes hem onder druk zet.'

'Op andere gebieden is er natuurlijk wel een wisseling van de wacht', doelt de enkelvoudig wereldkampioen op het feit dat James Allison weer is benoemd tot technisch directeur. Deze taak had de Brit al eerder in handen, maar door privéomstandigheden ging de functie uiteindelijk naar Mike Elliott. Laatstgenoemde kreeg na de Grand Prix van Bahrein een ultimatum opgelegd. 'Dit laat zien aan Lewis dat er wel degelijk veranderingen komen om zo een competitieve auto te hebben in de toekomst.'

Denkt Leclerc aan een overstap naar Mercedes? 

Ondanks dat er geen Formule 1 was in de afgelopen weken, was er voldoende ruimte voor speculatie. Zo zou Charles Leclerc al gesprekken hebben gevoerd met Mercedes over een eventuele overstap. Dat zou een overstap zijn die, volgens Hill, niet volledig uit de lucht zou komen vallen. 'Ik denk dat er misschien wel iets speelt, want men denkt al dat het talent van Leclerc wordt verspild bij Ferrari. Ik kan best wel begrijpen als hij gefrustreerd is en, als Lewis vertrekt, de kans grijpt als deze zich aandient', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws