Nieuw papierwerk van Hamilton nog niet op tafel: 'Veranderingen als een teken naar Lewis' Formule 1
Formule 1

Nieuw papierwerk van Hamilton nog niet op tafel: 'Veranderingen als een teken naar Lewis'

Nieuw papierwerk van Hamilton nog niet op tafel: 'Veranderingen als een teken naar Lewis'

Damon Hill vermoedt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff alle koppen bij elkaar wil steken om Lewis Hamilton te overtuigen om te blijven. Hill kan zich het niet voorstellen dat Mercedes druk op de zevenvoudig wereldkampioen legt, want ze weten dat de ze de auto niet hebben. De dingen die al zijn veranderd bij de Duitse renstal, zijn een teken naar Hamilton, zo denkt Hill.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan kondigde Mercedes aan dat James Allison de functie van Mike Elliott zou krijgen. Dat gebeurde nadat Hamilton zijn kritiek uitte over de W14 en het pad dat Mercedes had gekozen met de ontwikkeling van de bolide tijdens de winter. Hamilton hield zich niet stil over hoe oncomfortabel hij zich voelde in de auto en dat de engineers niet naar hem luisterden, dus was het voor de Duitse renstal duidelijk dat er iets moest gaan veranderen.

Hoe dan ook heeft het nog steeds niet geleid tot een nieuw contract van Hamilton bij het team waar hij zes keer wereldkampioen is geworden. Hamiltons contract loopt af aan het einde van 2023 en het nieuwe papierwerk ligt nog niet op tafel. 'Het is waarschijnlijk een combinatie van dingen', kaart Hill aan bij Sky Sports. 'Het was duidelijk dat Mercedes de auto van het vorige tijdperk was', gaat de Brit verder. 'De auto ziet er anders uit dan de Red Bull of de Ferrari. De vraag werd gesteld in 2022: is dit de juiste weg? En in 2023 hebben ze nog geen racewinnende auto.'

'Toto Wolff zal de koppen bij elkaar steken'

Hill denkt dat Wolff nu de boel bijeen gaat roepen om echt de veranderingen in te zetten. 'Ik kan het me niet voorstellen dat Mercedes hem onder druk zet. Ze weten dat ze met dingen aan de slag moeten. Ze hebben wat veranderingen gemaakt, met Allison die terugkomt en Elliott. Een beetje dingen in het rond schuiven. Je kan het zien als een teken naar Lewis dat ze dingen aanpassen, zodat ze een competitieve auto kunnen hebben.'

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws