Leclerc snapt er niets meer van: 'Er gaat iets fout, maar ik weet niet wat' Formule 1
Formule 1

Leclerc snapt er niets meer van: 'Er gaat iets fout, maar ik weet niet wat'

Leclerc snapt er niets meer van: 'Er gaat iets fout, maar ik weet niet wat'

Charles Leclerc is helemaal in de war. Hij begrijpt niet waarom Ferrari het zo moeilijk had tijdens de Spaanse Grand Prix. De Monegask moest op zondag starten vanuit de pitstraat omdat er problemen waren met de auto tijdens de kwalificatiesessie op zaterdag. Uiteindelijk eindigde de Ferrari-coureur net buiten de punten, hij kwam als elfde over de eindstreep. 'Ik weet niet wat het is, maar we doen iets fout', stelt de coureur tegenover Crash.net.

Ferrari is naar Spanje gekomen met een updatepakket voor de SF-23, maar Leclerc heeft daar tot nu toe weinig van gemerkt. Tijdens de kwalificatiesessie ging het niet soepel en het team uit Italië heeft daarna ervoor gekozen om de achterkant van de auto te vervangen, in de hoop dat het in de race zou verbeteren. Uiteindelijk lukte het de Ferrari-coureur niet om zichzelf de punten in te rijden.

Leclerc: 'Elke dag is er iets anders mis, het is zo inconsistent'

Leclerc zelf is totaal niet tevreden met zijn elfde plek. 'Ik snap niet wat er fout gaat, maar we doen wel iets fout', stelt de Monegask. 'Ik had heel veel moeite in de eerste stint op de harde banden, maar de laatste stint was precies hetzelfde en toen waren er totaal geen problemen. De auto voelde helemaal anders aan, er is totaal geen consistentie.'

Dat lijkt nu ook het grootste probleem van de SF-23 te zijn. 'Elke dag is de auto anders, op zaterdag kon ik helemaal niet rijden en voelde de auto veel te los aan, terwijl op zondag daar helemaal geen sprake van was', constateert Leclerc. 'We zullen het in de fabriek gaan analyseren, op zondag lag het probleem namelijk vooral bij de voorkant. Dat is weer totaal het tegenovergestelde van zaterdag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws