'Russell jaartje langer bij Mercedes, onduidelijkheid rondom contractverlenging Hamilton blijft' Formule 1
Formule 1

'Russell jaartje langer bij Mercedes, onduidelijkheid rondom contractverlenging Hamilton blijft'

'Russell jaartje langer bij Mercedes, onduidelijkheid rondom contractverlenging Hamilton blijft'

George Russell zal zeker tot en met 2025 verbonden blijven aan het team van Mercedes, meldt de Spaanse tak van Motorsport.com. De coureur tekende voor het 2022-seizoen een langdurig contract bij de Duitse renstal, waarin een optie stond om nog een jaar te verlengen. Mercedes heeft dus besloten om deze optie te lichten om de jonge Brit zo meer zekerheid te geven voor de toekomst. De toekomst van Lewis Hamilton is nog niet zo duidelijk.

Men wacht al weken lang met smart op de contractverlenging van de zevenvoudig wereldkampioen. Een deal ligt er nog niet en in de tussentijd heeft Mercedes wel al gekeken naar het contract van Russell. De enkelvoudig racewinnaar tekende in 2022 een langdurig contract bij de renstal, maar het was niet duidelijk wanneer dit contract af zou lopen. Het zou gaan om een deal van drie jaar met de optie om nog een jaar langer door te gaan. Mercedes heeft besloten die optie te lichten, waardoor Russell nu zeker tot en met 2025 bij het team blijft.

Onduidelijkheid rondom Hamilton blijft

De keuze van Mercedes lijkt vreemd te zijn, aangezien er nog veel onduidelijk is over de toekomst van Hamilton. De coureur en Toto Wolff hebben meermaals gezegd dat er een deal gesloten zal worden, maar volgens Motorsport.com zal Hamilton niet spoedig zijn handtekening onder een nieuw contract zetten. De meervoudig racewinnaar zou namelijk nog in gesprek zijn over de details van het contract. Het lijkt wel duidelijk te zijn dat de toekomst van Hamilton in ieder geval niet bij Ferrari ligt.

Ook na de podiumfinish in Barcelona was het contract van Hamilton onderwerp van gesprek bij de persconferentie. Daar kon de coureur ook nog geen garanties geven over zijn toekomst. 'Nou, ik heb nog niets getekend, maar ik heb maandag een vergadering met Toto (Wolff, red.), dus hopelijk kunnen we iets voor elkaar krijgen. We hebben zoveel vergaderingen gehad. Het is gewoon weer één van de vergaderingen die we hebben', zei de Mercedes-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws