SF21

In 2021 zal het Formule 1-team van Ferrari op het circuit verschijnen met de SF21. De auto is de officiële naam voor de Formule 1-auto van Scuderia Ferrari, waarmee het in 2021 weer mee wil gaan doen om podiumplekken. SF staat logischerwijs voor Scuderia Ferrari, 21 simpelweg voor het jaar. Waar Ferrari vorig jaar nog Sebastian Vettel in de auto had, zal de SF21 bestuurd worden door Carlos Sainz en Charles Leclerc.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Veranderingen ten opzichte van de SF1000

In 2020 kwam het legendarische Formule 1-team uit met de SF1000. De rode auto wist er echter niet veel van te maken en Ferrari eindigde uiteindelijk als zesde in het constructeurskampioenschap. Voor de SF21 moet er dus een hoop veranderen en dat gebeurt ten eerste op motorisch gebied. Er wordt in 2021 een nieuwe cilinderdop gebruikt die oorspronkelijk pas in 2022 zou worden doorgevoerd. Dit nieuwe onderdeel zou moeten leiden tot een toename in de efficiëntie van het verbrandingsproces, terwijl het ook de druk in de brandstofkamer moet verhogen.

Ook is het elektrische systeem van de auto anders ingericht. Met een kleinere turbine hoopt Ferrari meer elektriciteit op te kunnen wekken bij de nieuwe motor. Dit zou moeten resulteren in een langer gebruik van de elektrische systemen, die samen 160 pk produceren. De uitlaat zal bij de SF21 op dezelfde plek zitten als bij de SF1000, maar de koeling van de motor is wel herzien. Zo is de auto uiteindelijk slanker geworden, wat op aerodynamisch gebied een voordeel zou moeten opleveren voor het team.

Onthulling SF21

Ondanks dat de naam van de nieuwe Ferrari-auto al bekend is, is het nog onduidelijk wanneer deze precies gepresenteerd zal gaan worden. Eerder werd genoemd dat de SF21 voorafgaand aan de wintertest in Barcelona onthuld zou worden aan journalisten en het overige personeel van Ferrari, maar nu de test is verplaatst naar Bahrein is het nog onduidelijk wanneer de onthulling plaats gaat vinden.

SF21 Nieuws