Leclerc wil winnen in Hongarije: 'We zullen een goede auto hebben' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil winnen in Hongarije: 'We zullen een goede auto hebben'

Leclerc wil winnen in Hongarije: 'We zullen een goede auto hebben'

Charles Leclerc heeft de hoop op een eventuele titel nog niet opgegeven. De coureur van Ferrari ziet dat de auto van het team de snelheid heeft om een kampioenschap te winnen, maar dat de Italiaanse renstal gedurende het seizoen veel pech heeft gekend. Afgelopen weekend verloor de coureur opnieuw veel punten, nadat hij crashte. Max Verstappen wist de race te winnen en heeft nu een voorsprong van 63 punten.

De crash van Leclerc was het onderwerp van gesprek na de race in Frankrijk. De Monegask wil het weekend achter zich laten. 'Het heeft geen zin om te blijven nadenken over de dingen die gebeurd zijn, dat helpt mij gewoon niet', vertelt Leclerc bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Ik heb een fout gemaakt, dat heeft me veel punten gekost, en daar ben ik me zeer bewust van. Ik moet nu gewoon doorgaan, me honderd procent focussen op dit weekend en mijn best doen. We moeten deze race zien te winnen.'

Leclerc denkt dat het team een goede kans maakt om de race op de Hungaroring te winnen. Volgens de Ferrari-coureur is het team al vaker snel gebleken op circuits waar het in het verleden niet goed deed. 'Ik denk dat we een goede auto zullen hebben. Persoonlijk heb ik het vroeger best moeilijk gehad op Paul Ricard en in Budapest. Ook Australië was vaak lastig, maar daar kende ik dit jaar een geweldig weekend. Ik hoop dat we dit weekend de trend ook om kunnen draaien.'

Leclerc: 'Alle losse eindjes aan elkaar knopen'

Door de achterstand van 63 punten wordt het lastig voor Leclerc om Verstappen in te halen. De vijfvoudig racewinnaar heeft de handdoek nog lang niet in de ring geworpen. 'Ik zal er tot het einde in blijven geloven. We hebben de pace die benodigd is om het kampioenschap te winnen, maar we moeten nu gewoon alle losse eindjes aan elkaar knopen. De betrouwbaarheid is een probleem gebleken, we hebben veel punten verloren, maar we gaan proberen te groeien als team', besluit Leclerc.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws