Marko hoopt nog even door te gaan bij Red Bull: 'Met Verstappen de beste coureur bij ons' Formule 1
Formule 1

Marko hoopt nog even door te gaan bij Red Bull: 'Met Verstappen de beste coureur bij ons'

Marko hoopt nog even door te gaan bij Red Bull: 'Met Verstappen de beste coureur bij ons'

Helmut Marko vindt het jammer dat Ferrari fouten blijft maken in de huidige titelstrijd. Wel is de adviseur van Red Bull Racing blij dat de rivaliteit met de Italiaanse renstal niet zo politiek als het gevecht met Mercedes. Marko wordt zelf nog altijd nog niet moe van de titelgevechten. Hij hoopt nog een aantal jaar verbonden te zijn aan het team van Red Bull, en samen met de andere mensen binnen de renstal meer successen te boeken.

Red Bull en Ferrari zijn op het moment de twee teams die voor de overwinningen vechten. De coureurs van beide teams hebben alle vier minimaal één overwinning weten te boeken dit seizoen. Max Verstappen gaat momenteel aan de leiding van het wereldkampioenschap en Red Bull heeft een voorsprong in de strijd op de constructeurstitel. Dat heeft de Oostenrijkse renstal niet in de laatste plaats te danken aan de problemen bij het team van Ferrari.

Charles Leclerc liet tijdens de Grand Prix van Frankrijk immers een grote kans op de overwinning liggen door een crash. Bij Red Bull vindt men dat enigszins jammer. 'Vanuit sportief oogpunt zijn we redelijk gelijk aan elkaar', stelt Marko in gesprek met OE24. 'Het is alleen jammer dat Leclerc en Ferrari fouten blijven maken in de strijd met ons.' De Oostenrijker ziet in ieder geval een groot verschil in vergelijking met de strijd met Mercedes. 'Alles werd altijd heel snel politiek.'

Marko nog altijd gepassioneerd

Marko is zelf al 79 jaar oud, maar bij hem brandt nog steeds het vuur om verbonden te blijven aan Red Bull. 'Ik ben nog steeds heel erg gepassioneerd. Ik voel me jonger dan dat ik werkelijk ben.' De Red Bull-adviseur is blij met de richting waarop het team gaat. 'Alles ziet er goed uit. We hebben de snelste coureur onder onze gelederen met Max. Ons team staat voor continuïteit, want onze sleutelspelers zitten al heel lang bij het team. Zelf hoop ik te blijven tot en met 2025', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws