Leclerc zag Red Bull belangrijke stappen zetten: 'Wij werden niet langzamer, zij werden sneller' Formule 1
Formule 1

Leclerc zag Red Bull belangrijke stappen zetten: 'Wij werden niet langzamer, zij werden sneller'

Leclerc zag Red Bull belangrijke stappen zetten: 'Wij werden niet langzamer, zij werden sneller'

Charles Leclerc zag dat meerdere factoren ervoor zorgden dat Ferrari afgelopen seizoen snelheid verloor ten opzichte van Red Bull Racing. Volgens de coureur van de Italiaanse renstal had het niets te maken met de technische richtlijnen die na de zomerstop werden geïntroduceerd, maar aan het feit dat Red Bull gewoon sneller werd. Bovendien zag Leclerc dat het team gedurende het seizoen steeds meer last kreeg van bandendegradatie.

Aan het begin van het seizoen waren Red Bull en Ferrari nog erg aan elkaar gewaagd. Op een gegeven moment zette de Oostenrijkse renstal een stap tijdens de races. 'Red Bull was heel erg sterk op de rechte stukken, wat wij in het begin goed konden maken door onze snelheid in de bochten', zegt Leclerc in een interview met Motorsport Aktuell. 'Ze hebben op een gegeven moment een stap gezet in de bochten en toen waren ze sneller dan wij. Bovendien waren we ook niet goed genoeg op de zondagen. We hadden wel de snelheid om te vechten voor de titel, maar het is niet gelukt.'

Ferrari had vaak genoeg wel de auto om op de zaterdagen te strijden voor poleposition. Een dag later ging echter alles mis voor de Italiaanse renstal. 'Als je de snelheid mist, dan ga je meer pushen. Dan krijg je meer last van bandendegradatie. Ik denk dat door het feit dat we te veel moesten pushen, we niet de snelheid van Red Bull hadden. Daardoor lijkt het erop dat de auto aan het begin van het seizoen sneller was. Toen hadden we gewoon een auto waarmee we beter konden racen.'

Technische richtlijnen niet de reden van problemen Ferrari

Vooral na de zomerstop verloor het team snelheid ten opzichte van Red Bull. Dat had volgens Leclerc niets te maken met de technische richtlijnen die werden geïntroduceerd vanaf de Grand Prix van België. 'Er is natuurlijk wel een makkelijke link te leggen tussen beide gebeurtenissen, maar we denken niet dat het er ook maar iets mee te maken had. We hebben het vermoeden dat Red Bull onderdelen heeft geïntroduceerd in Spa die hen gewoon sneller hebben gemaakt. Wij werden niet langzamer, zij werden juist sneller', aldus de Monegask.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws