Sargeant kon pas laat belangrijk werk leveren voor overstap naar F1: 'Eerder mocht ik niet pushen' Formule 1
Formule 1

Sargeant kon pas laat belangrijk werk leveren voor overstap naar F1: 'Eerder mocht ik niet pushen'

Sargeant kon pas laat belangrijk werk leveren voor overstap naar F1: 'Eerder mocht ik niet pushen'

Logan Sargeant is blij dat hij aan het einde van het seizoen de kans kreeg om de Williams-bolide pas echt aan de tand te voelen. De coureur maakt aankomend seizoen de overstap naar de Britse renstal en de Formule 1, nadat hij vierde werd in het Formule 2-kampioenschap. Sargeant mocht meermaals instappen tijdens een eerste vrije training om zo zijn superlicentiepunten veilig te stellen, maar tijdens de test op het Yas Marina Circuit kon hij pas echt pushen met zijn auto.

De bekendmaking rondom Sargeant liet even op zich wachten, waardoor de coureur weinig tijd heeft om zich volledig voor te bereiden op zijn overstap naar de Formule 1. Toch zag de rijder dat hij belangrijk werk kon verrichten in Abu Dhabi. 'Het gebeurt zeker in een hele kort tijd', geeft Sargeant toe bij The Race. 'Dat is waarom we zo effectief mogelijk moeten zijn tijdens deze test. Ik geloof dat we dat hebben gedaan en dat is natuurlijk heel erg positief.'

Sargeant: 'Geen betere manier om het te leren'

Eerder in het Formule 1-seizoen kreeg de Amerikaanse coureur al meermaals de kans tijdens een eerste vrije training. Toen kreeg Sargeant echter niet alles mee van zijn Williams-bolide. 'Ze hebben me nooit echt comfortabel laten worden in de auto, want ik mocht niet pushen. Ik werd in de auto gezet op de punten voor mijn superlicentie te krijgen. Het gaf me natuurlijk wel een idee van de snelheid, de remmen en de downforce, maar deze test was de eerste kans om echt alles te gebruiken.'

Sargeant is ook blij dat hij aan tijdens de test op Abu Dhabi zich volledig kon richten op de Formule 1-bolide, in plaats van dat hij ook nog moest racen in de Formule 2. Het verschil tussen de twee klassen is in de ogen van de coureur wel heel groot. 'Alles gaat een stuk sneller en je moet veel dingen tegelijk doen. Het team heeft me echt op de proef gesteld door verschillende knoppen op het stuur te gebruiken. Dat was heel erg moeilijk. Toch is er geen betere manier om het te leren', aldus Sargeant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws