Leclerc ziet door problemen gehavende Verstappen genadeloos terugslaan in Miami Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet door problemen gehavende Verstappen genadeloos terugslaan in Miami

Leclerc ziet door problemen gehavende Verstappen genadeloos terugslaan in Miami

Charles Leclerc zag titelconcurrent Max Verstappen worstelen in Miami. De Nederlander reed nauwelijks ronden op vrijdag vanwege diverse technische problemen, maar de Monegask rekent zich nog niet rijk. Hij weet dat Verstappen mee zal doen om poleposition en de zege wanneer Red Bull Racing haar zaakjes op orde krijgt.

'Verstappen zal snel zijn, daar twijfel ik niet aan', liet hij na afloop van de vrijdag dan ook optekenen bij Formula 1. 'Zodra ze die problemen weggewerkt hebben, zitten ze erbij', benadrukt hij. Onder meer hydraulische problemen voorkwamen een competitieve tijd van Verstappen in de tweede vrije training, waardoor hij de sessie afsloot als negentiende.

Leclerc verrast door Mercedes

Als Leclerc een partij aan moet wijzen die dit weekend sterker oogt dan verwacht, richt hij zich tot Mercedes: 'Zij zijn voorlopig de grootste verrassing. Ze ogen erg sterk en ook met veel brandstof aan boord zat het met de snelheid van dat team goed.' De Duitse renstal heeft wijzigingen doorgevoerd die blijkbaar de gewenste snelheidstoename teweegbrengen.

'Zij zouden dit weekend dus zomaar kunnen verrassen. Het zou mooi zijn als ze aansluiting kunnen vinden bij Red Bull Racing en Ferrari', is de leider in het wereldkampioenschap van mening. George Russell klokte in de tweede vrije training de snelste tijd van de sessie en lijkt daarmee momenteel de Mercedes-coureur met een betere pace.

Miami vermakelijk voor Leclerc

Ook laat Leclerc nog even weten wat hij van het circuit in Miami vindt. Er wordt in 2022 immers voor het eerst gereden. 'Het is een lastige baan. Maar ja, ik vind het circuit tof en heb het naar mijn zin', meldt hij. 'Het lijkt erop dat de teams veel dichter op elkaar zitten dan aan het begin van het jaar. Dat gaat spannend worden. We moeten voor zaterdag tijd vinden.' Wel zit Ferrari er qua tijden heel het weekend al goed bij.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws