Pérez: 'We gaan min of meer blind de race in' Formule 1
Formule 1

Pérez: 'We gaan min of meer blind de race in'

Pérez: 'We gaan min of meer blind de race in'

Sergio Pérez blikt lichtelijk geïrriteerd terug op de vrijdag in Miami. Op het stratencircuit werden er geregeld rode vlaggen gezwaaid die de trainingsschema's van de renstallen omgooiden. Daardoor weet de Mexicaan eigenlijk niet waar Red Bull Racing aan toe is aankomend weekend. Ook is hij over de baan zelf niet helemaal te spreken.

'Het was voor alle coureurs lastig. Ik denk dat de middagsessie daarnaast erg rommelig was, ik heb één ronde op de mediumbanden kunnen rijden en twee ronden op de softs', aldus de teamgenoot van Max Verstappen ten overstaan van Formula 1. Pérez klokte dus een zeer beperkte hoeveelheid ronden in de tweede vrije training vanwege diverse incidenten.

Red Bull poogde nog wel enkele longruns, maar kwam mede door het wegvallen van Verstappen eigenlijk nauwelijks van haar plek. Pérez: 'Met veel brandstof aan boord konden we nauwelijks ronden rijden vanwege alle rode vlaggen en het daaropvolgende tijdsverlies. We gaan dus min of meer blind de race in, en ik denk veel van de andere teams ook.'

Pérez over Miami

Vanwege een gebrek aan data is het dus niet duidelijk hoe de kaarten geschud zijn voor de kwalificatie en de Grand Prix. Ook andere variabelen zouden voor de Oostenrijkse renstal echter roet in het eten kunnen gooien, stelt Pérez: 'Voor de kwalificatie hebben we al wel een idee hoe we het aan willen pakken, maar het weer kan hier snel omslaan.'

'Er ligt bovendien nauwelijks grip naast de racelijn, en het asfalt voelt bijna gravel-achtig aan. Zonde, want dat gaat inhaalacties niet accommoderen', benadrukt hij. Inhaalpogingen worden riskanter wanneer de coureurs weten dat ze van het asfalt kunnen schieten zodra ze de racelijn verlaten. Pérez vindt dit niet fijn.

'Dat gezegd hebbende denk ik dat we toch een interessante race tegemoet gaan. Van de teams verwacht ik namelijk dat vrijwel geen enkele deelnemer weet hoe het ervoor staat', concludeert hij. Dat er bij alle teams van de paddock onzekerheid heerst, zou Red Bull dus nog een relatief voordeel op kunnen leveren.

Pak twee keer je inzet als Verstappen de GP van Miami wint.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws