Sainz balend vanuit Miami: 'Zo wil je een weekend niet beginnen' Formule 1
Formule 1

Sainz balend vanuit Miami: 'Zo wil je een weekend niet beginnen'

Sainz balend vanuit Miami: 'Zo wil je een weekend niet beginnen'

Carlos Sainz baalt van hoe zijn vrijdag verlopen is in Miami. Wederom ging de Spanjaard in de fout en raakte hij de barrière, na ook in Imola tijdens de kwalificatie al te crashen, en in Australië door een rijdersfout in de grindbak te belanden. Dat hij tijdens de tweede vrije training in Miami de muur raakte, vindt hij dan ook erg vervelend voor Ferrari. Wel denkt hij zich uit deze vormdip te kunnen trekken.

'De snelheid hebben we, ik was goed op weg', laat Sainz na afloop van de tweede vrije training weten bij Formula 1. 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want zo wil je een weekend niet beginnen. Het was niet de bedoeling om de monteurs extra werk te bezorgen', geeft hij aan. Na de crash ging Ferrari aan het werk om zijn F1-75 in ere te herstellen voorafgaand aan de derde vrije training.

Sainz klapte in de barrières, en koos daar een vrij ongelukkige locatie voor uit, vindt hij zelf: 'Ik raakte de muur op de slechtst mogelijke locatie: er zat daar geen Tecpro. Ik ging rechtstreeks het beton in. Ik reed niet op volle snelheid maar ook nu voelde de crash redelijk zwaar aan. Ik heb iedereen een zware vrijdagavond bezorgd, dat is niet ideaal..'

Sainz' vormdip bij Ferrari

Sainz verkeert momenteel niet in al te beste vorm. Hij moest in de afgelopen twee races twee DNFs op rij noteren in een bolide waar hij praktisch gezien waarschijnlijk races mee had kunnen winnen. Hij reflecteert op zijn recente prestaties: 'Ik ben zelf natuurlijk totaal niet blij met mijn laatste twee crashes, en ik ben dan ook de eerste die de crashes analyseert en probeert er lessen uit te leren.'

'Ik kan mij herinneren dat ik vorig jaar een vergelijkbare vormdip kende, waarna ik de beste races van mijn leven racete. Ik weet hoe ik die vorm terug moet krijgen', benadrukt hij. Hij is het vertrouwen in zichzelf dus beslist niet verloren. Waarom gaat het in de eerste weekenden van 2022 dan toch nog regelmatig mis? Volgens de Madrileen heeft het vooral te maken met het materiaal.

'Ik leer nog veel in deze auto en de bolide verrast mij soms, daar ga ik niet over liegen. Soms heb ik het materiaal niet helemaal onder controle. Wanneer dat wel het geval is, kan ik erg snel zijn. Dat liet ik op vrijdag al wel zien', concludeert hij. Zijn tijden oogden sterk tot het moment dat hij de muur raakte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws