Leclerc zou niet van positie willen wisselen met Verstappen: 'Wereldkampioen worden met Ferrari is mijn doel' Formule 1
Formule 1

Leclerc zou niet van positie willen wisselen met Verstappen: 'Wereldkampioen worden met Ferrari is mijn doel'

Leclerc zou niet van positie willen wisselen met Verstappen: 'Wereldkampioen worden met Ferrari is mijn doel'

Charles Leclerc koestert niet de wens om van positie te ruilen met Max Verstappen. De regerend wereldkampioen won in 2023 tot dusver tien van de twaalf verreden GP's en een derde wereldtitel lijkt hem nauwelijks nog te kunnen ontgaan. Het contrast met Leclerc, die pas drie keer op het podium stond, is enorm. Toch wil de Monegask zijn droom om wereldkampioen te worden met Ferrari niet opgeven.

Het team van Red Bull is dit jaar zonder twijfel de dominante factor in de koningsklasse van de autosport. De Oostenrijkse renstal won met Max Verstappen (10) en Sergio Pérez (2) alle tot nu toe verreden races in 2023, terwijl de Italiaanse grootmacht Ferrari flink zoekende is. Leclerc stond dit seizoen slechts drie keer op het podium, maar desondanks zou de Monegask niet van positie willen ruilen met Verstappen, die dit seizoen zo goed als zeker zijn derde wereldtitel in de wacht gaat slepen.

'Ik zou nooit met hem willen wisselen', vertelt Leclerc in een interview met la Repubblica, geciteerd door Lapresse.it. 'In die zin dat Ferrari-coureur zijn altijd mijn droom is geweest en wereldkampioen worden met Ferrari mijn doel is. Ik weet dat ik nu niet de auto heb om met Max (Verstappen, red) te vechten, maar ik twijfel er niet aan dat mijn pad de juiste is. Ik zal naar mijn carrière kijken als ik stop, maar ik heb geen spijt, ik ben gelukkig bij Ferrari.'

Leclerc gelooft in Vasseur

Hoewel de kansen op de overwinning momenteel klein zijn met Ferrari, gelooft Leclerc er wel in. Al realiseert hij zich dat dit nog wel een tijdje kan duren. 'Elke keer als ik het vizier sluit, denk ik alleen maar aan winnen. Of het realistisch is? Ik vind het heel moeilijk. Er is zoveel te verbeteren. We hebben consistentie nodig. Ondertussen moeten we de achtervolgende teams voor zien te blijven en mikken op de tweede plaats bij de constructeurs. Daarna gaan we achter de ongrijpbare Red Bulls aan', zegt Leclerc die gelooft in de aanpak van teambaas Frédéric Vasseur.

'Ik deel al zijn plannen. Hij heeft een andere werkwijze dan Mattia Binotto. Onze relatie is direct, hij spreekt me openlijk aan zonder er omheen te draaien, wat mij als coureur enorm helpt. Het is niet dat ik het eerder gemist heb, maar Fred (Vasseur, red.) is openhartig', sluit Leclerc af.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws