'Liberty Media wil honderden miljoenen ophalen met uitgifte nieuwe aandelen' Formule 1
Formule 1

'Liberty Media wil honderden miljoenen ophalen met uitgifte nieuwe aandelen'

'Liberty Media wil honderden miljoenen ophalen met uitgifte nieuwe aandelen'

Liberty Media, het moederbedrijf van de Formula One Group, wil via de uitgifte van aandelen zo'n 500 miljoen dollar ophalen. Dat meldt Motorsport.com zaterdag. Middels de nieuwe financiële middelen wil het bedrijf nieuwe activiteiten aan het portfolio toevoegen.

Om dat te realiseren, is een apart bedrijf opgericht, namelijk Liberty Media Acquisition Corporation (LMAC). Het gaat om een lege maatschappij, die enkel bedoeld is om geld bijeen te brengen. Het bedrijf is van plan om met het opgehaalde geld een partij op te kopen die actief is in 'de media, digitale media, muziek, amusement, communicatie, telecommunicatie en technologie-industrieën'.

Dat lijkt weinig met de Formule 1 te maken hebben, maar dat ligt anders. LMAC is juridisch gekoppeld aan de Formula One Group. Dat betekent dat het opgehaalde geld verband kan houden met de Formule 1-activiteiten. Duidelijk is in ieder geval dat Liberty Media er financieel goed voor staat. Vorig jaar hield het met een kapitaalinjectie de Formule 1 al overeind, nu volgt dus expansie van de werkmaatschappij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws