Live F1 Zandvoort | Directie Dutch Grand Prix prikt afval in Zandvoort Formule 1
Formule 1

Live F1 Zandvoort | Directie Dutch Grand Prix prikt afval in Zandvoort

Live F1 Zandvoort | Directie Dutch Grand Prix prikt afval in Zandvoort

Na 36 jaar is het weer zover, de Nederlandse Grand Prix gaat van start in Zandvoort. Op en naast het circuit zal er deze week van alles gebeuren en in dit live-artikel houdt F1Maximaal.nl je van minuut tot minuut op de hoogte van de allerlaatste updates. Houdt deze pagina goed in de gaten en mis niets van de Nederlandse Grand Prix!

Dinsdag 7 september

13:30 uur | Directie Dutch Grand Prix prikt afval in Zandvoort

In Zandvoort stroopten de voormannen van de Nederlandse Grand Prix dinsdag hun mouwen op om mee te helpen met het schoonmaken van Zandvoort. Zo waren Prins Bernhard Jr. en Robert van Overdijk hard bezig op de Zandvoortse boulevard

Maandag 6 september

10.33 uur | 3,7 miljoen kijkers zien Verstappen thuisrace winnen in Nederland

Maar liefst 3,7 miljoen kijkers hebben gezien hoe Max Verstappen de Grand Prix van Nederland heeft weten te winnen. De race in Zandvoort was afgelopen weekend te zien op twee kanalen van Ziggo Sport, gezien de telecomprovider haar kanalen openzette voor het weekeinde. Het levert dan ook mooie cijfers op voor Ziggo Sport, Verstappen en alle betrokkenen bij de Grand Prix van Nederland.

Zondag 5 september

17:30 uur | Koning Willem-Alexander na winst Verstappen: 'Ik heb staan genieten'

Koning Willem-Alexander heeft genoten van de Grand Prix van Nederland en de overwinning van Max Verstappen. 'Ik heb zeker meegezongen met het volkslied', zei hij na afloop van de race tegenover Ziggo Sport. 'Maar ik heb met name daar staan genieten van de passie van alle mensen hier en de waanzinnige race, natuurlijk met een gedroomde winnaar.'

Het is ook de koning niet ontgaan dat er eerder dit seizoen gedoe was tussen de Nederlandse fans en Hamilton. Dat ging op Zandvoort stukken beter. 'Het is ook de felicitatie waard aan alle Nederlanders die Hamilton hebben gerespecteerd, hem ook hebben begroet en gewaardeerd voor wat 'ie kan. En het is waanzinnig om te zeggen dat dit echt een sportief evenement was waarin Nederland zich van zijn beste kant heeft laten zien.'

13:20 uur | Verstappen geeft Koning Willem-Alexander rondleiding in pitbox

Hoog bezoek voor Max Verstappen vlak voor de start van de Nederlandse Grand Prix. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Ariane bezochten namelijk de pitbox van Red Bull Racing. Reden genoeg voor Verstappen, vader Jos en teambaas Christian Horner om een praatje te maken met de koninklijke familie.

9:20 uur | Circuitdirecteur Zandvoort: 'Houden stromen mensen na Formule 1 langer op tribunes'

Volgens Robert van Overdijk worden de publiekstromen op de zondag goed geregeld. Vrijdag kwam er kritiek op foto's van groot aantal fans bij elkaar, maar de organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft daar lering uitgetrokken. Van Overdijk kijkt goed op 'twee goede dagen'. 'We houden de stromen mensen na de Formule 1-momenten nu onder meer langer op de tribunes', zeg hij tegen NH Nieuws.

7:50 uur | Extinction Rebellion gaat demonstreren tegen Formule 1

De activisten van Extinction Rebellion gaan zondag vlak voor de Grand Prix van Nederland demonstreren tegen de uitstoot die met het evenement gepaard gaat. De groep gaat zondag op de fiets actievoeren voor een uitstootvrije samenleving. 'De Grand Prix op Zandvoort is een toonbeeld van de onnodige uitstoot, natuurverstoring en vriendjespolitiek die onze toekomst bedreigen. Toch maakt de overheid uitzondering op uitzondering voor dit fossiele feestje', citeert De Limburger Extinction Rebellion. Onder begeleiding van de politie houdt de organisatie een 'Formule 0-race' op de fiets. Deze begint om 13.00 en eindigt anderhalf uur later op het Zandvoortse strand.

Zaterdag 4 september

21:50 uur | Milieuorganisatie vindt geluidsoverlast Formule 1 meevallen

Rust bij de Kust-voorzitter Karel van Broekhoven vindt het geluid van de Formule 1 wel meevallen, zo valt te lezen bij NH Nieuws. 'Ik had een ontzettende herrie van die Formule 1 verwacht, maar ik hoor geen enkele auto. Ik weet niet hoe het kan', aldus Van Broekhoven.

20.30 uur | Op de tweede dag een stuk minder piekmomenten

De Dutch GP kijkt terug op een goede tweede dag op Circuit Zandvoort. Er waren een stuk minder piekmomenten zoals op de vrijdag, waar veel kritiek over was. Dat had vooral te maken met een pinstoring, maar dat is op de zaterdag voorkomen. Ook werden de bezoekers extra vaak aangesproken op de geldende maatregelen.

19.45 uur | Zandvoort waarschuwt horeca na polonaise

De horeca in Zandvoort heeft een waarschuwing ontvangen, nadat er op vrijdag in verschillende zaken een polonaise ontstond. Als er niks aan wordt gedaan, dan zal de gemeente optreden. Zij roepen bezoekers van het circuit op om na de race nog even lekker naar het strand te gaan.

13.30 uur | Twee aanhoudingen op de eerste dag

Tijdens de Grand Prix van Nederland zijn er gisteren twee mensen opgepakt op het Circuit Zandvoort. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de twee verdachten opgepakt voor mishandeling en voor diefstal. Verder zijn er geen mensen aangehouden op het circuit.

Vrijdag 3 september

17.00 uur | Korte pinstoring op het circuit: 'Anderhalf uur wachten op bier'

In de middag was er een pinstoring op Circuit Zandvoort bij de kraampjes waar drank gehaald kon worden. Door de storing moesten de fans lang wachten op hun alcoholische versnaperingen, de wachtrijen liepen op tot anderhalf uur voor een biertje. Rond de tweede vrije training was de storing verholpen.

15.05 uur | Gemeente Zandvoort: 'Het is nu veel en veel rustiger'

Volgens de gemeente Zandvoort is de enorme drukte in het dorp voorbij. Nu iedereen hun zitplaats heeft gevonden op het circuit, zijn de rijen en dus ook de drukte naar Circuit Zandvoort voorbij. 'Het is nu veel en veel rustiger', zegt een woordvoerder volgens De Telegraaf.

13.40 uur | Enorme rijen voor Circuit Zandvoort

Tijdens de eerste vrije training was het al enorm druk in Zandvoort. Terwijl de sessie al gaande was, stonden er nog duizenden mensen in de rij bij de toegangspoorten van het circuit. De verwachting is dat het zaterdag en zondag nog veel drukker gaat worden, de kans op urenlange rijen is dus groot.

10.53 uur | Anderhalve meter even niet gehaald in Zandvoort

Het is druk in Zandvoort. Honderden, wellicht nu al duizenden fans zijn op weg naar het circuit in de duinen en dat levert flink wat drukte op in de straten van de badplaats. De anderhalve meterregel wordt dan ook even niet gerespecteerd. Als wij de beelden hieronder zien, valt het te begrijpen waarom.

09.40 uur | Enorme drukte op bomvol Amsterdam Centraal door Zandvoort-gangers

Het is tergend druk op Amsterdam Centraal op de ochtend van 3 september, de dag waarop de Formule 1-coureurs voor het eerst de baan opgaan in Zandvoort voor de vrije trainingen. Vele mensen wille getuigen zijn van dit historische moment en op het treinstation neemt de drukte buitengewone vormen aan. Zo is te zien dat het hele perron voor de trein naar het station van Zandvoort vol staat met F1-gangers.

Donderdag 2 september

17.45 uur | Koning Willem-Alexander bezoekt Zandvoort en ontmoet Max Verstappen

Koning Wilem-Alexander en koningin Máxima gaan zondag een bezoekje brengen aan de Grand Prix van Nederland. Zij zullen niet alleen de race aanschouwen, maar hebben ook een ontmoeting met Max Verstappen gepland staan. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De koning is een neef van Prins Bernhard, die mede-eigenaar is van Zandvoort.

16:00 uur | Davina Michelle oefent alvast prachtige versie van Wilhelmus

De aanwezigen op start-finish in Zandvoort werden donderdagmiddag getrakteerd op een prachtige repetitie van Davina Michelle, die alvast een (aangepaste) versie van het Wilhelmus oefende. Bekijk en beluister hier hoe dat ging.

15:00 uur | Duizenden Zandvoortenaren aanwezig op het circuit

De organisatie van de Nederlandse Grand Prix organiseert donderdagmiddag een speciale 'Zandvoortdag', waarbij alle inwoners van Zandvoort een kijkje mogen nemen op het circuit.

10:00 uur | Zandvoortse camping naast circuit gaat later vandaag open

Donderdagmiddag zal de camping nabij Circuit Zandvoort open gaan. De camping ligt vlakbij het circuit en heeft plek voor zo'n 4800 gasten. Vorige maand was er ophef over de camping, omdat er in de evenementenbranche maar weinig is toegestaan door corona en voor het evenement van de Formule 1 meerdaagse overnachtingen op een camping wel zijn toegestaan.

09:00 uur | Aangepaste dienstregeling NS

Rondom Zandvoort geldt dit weekend een aangepaste dienstregeling. Dat betekent dat de treinen op andere tijdstippen zullen rijden en dat er op bepaalde stations geen treinen stoppen. Zo stoppen er bijvoorbeeld geen treinen bij het station van Overveen. Bekijk via deze pagina op de NS-website de laatste informatie m.b.t. de dienstregeling.

Woensdag 1 september

18:00 uur | Zandvoort hermetisch afgesloten

Het circuit van Zandvoort en delen van het dorp eromheen zijn vanaf woensdagavond hermetisch afgesloten. Zowel de N200 als N201, de toegangswegen naar het circuit, worden geblokkeerd middels checkpoints. Alleen verkeer met een speciale toegangspas zal worden doorgelaten.

12.50 uur | Houten podium in Zandvoort onthuld

Na afloop van de Grand Prix van Nederland zullen de top drie-coureurs hun podiumplekje mogen vieren op een heus houten podium, zo blijkt uit een tweet van Tom Coronel. Eerder werd de winnaarstrofee al onthuld door Robert Doornbos, die dus zal worden uitgereikt op dit houten podium.

11.55 uur | Trofee voor winnaar GP Nederland onthuld

De winnaarstrofee die aan het einde van de Grand Prix van Nederland zal worden uitgereikt, is onthuld door Robert Doornbos. De trofee is gebaseerd op een drinkglas en wordt geleverd door titelsponsor van het evenement Heineken.

Dinsdag 31 augustus

16:00 uur | Milieuclub verliest kort geding, Formule 1 Zandvoort gaat door

De rechtbank Noord-Holland heeft dinsdagmiddag besloten dat de provinciale vergunning voor het circuit in Zandvoort in stand blijft. Daarmee komt de organisatie van de Dutch Grand Prix komende weekend niet in gevaar. De rechtbank deed uitspraak in een kort geding dat was aangespannen door milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB). Volgens de milieuclub klopt de gebruikte stikstofrekensom niet. De voorzieningenrechter ging daar niet in mee, waardoor de Grand Prix gewoon door zal gaan.

Maandag 30 augustus

10.20 uur | Voorzieningenrechter komt dinsdag met uitspraak over doorgang GP Nederland

De voorzieningenrechter van de rechtbank van Noord-Holland zal aanstaande dinsdag 31 augustus komen met de uitspraak over de doorgang van de Grand Prix van Nederland. Milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) spande een kort geding aan, omdat rekensommen over de stikstofuitstoot van het evenement niet zouden kloppen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws