Magnussen droomt: 'Het halen van een podiumplek betekent nu meer voor mij dan toen ik net begon' Formule 1
Formule 1

Kevin Magnussen droomt stiekem van een herhaling van de Grand Prix van Australië in 2014. Destijds reed de Deen zijn debuut in de Formule 1 bij McLaren en eindigde hij op het podium. Toen heeft hij genoten, maar hij geeft aan bij Motorsport.com dat hij nu pas beseft hoe speciaal een podiumplek eigenlijk is. De Haas-coureur hoopt dus op een herhaling van zijn debuutrace, al weet hij zelf ook dat het onrealistisch is.

Magnussen maakte zijn debuut op 21-jarige leeftijd bij McLaren tijdens de Grand Prix van Australië in 2014. Het was meteen ook een groots weekend voor de Deen, want door uitvalbeurten van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel kon de coureur als derde over de eindstreep rijden. Daniel Ricciardo kwam als tweede over de finishlijn en Nico Rosberg won de Grand Prix. Uiteindelijk werd Ricciardo ook nog gediskwalificeerd, waardoor Magnussen naar de tweede plek steeg.

Magnussen: 'Nu pas realiseer ik me hoe speciaal een podium is'

Het was dus naast zijn eerste race in de Formule 1, ook meteen zijn eerste podiumplek. Stiekem hoopt de Haas-coureur om hier een herhaling van te zien komend raceweekend. Wel stelt Magnussen dat er veel is veranderd sindsdien. 'Ik was toen echt nog jong', zegt de Deen. 'Er is veel gebeurd en ik ben nu heel anders dan toen.' Hij spreekt van een intens weekend. 'Sowieso is het beleven van je allereerste F1-weekend heftig, en dan werd ik ook nog eens tweede.'

Wel zegt de Deense coureur dat een podiumplek halen in het 2023-seizoen specialer zal zijn voor hem dan zijn eerste podiumplek. 'Toen kwam ik net bij de Formule 1 kijken en was ik afkomstig uit klassen waar regelmatig podiumplekken werden gewonnen', legt Magnussen uit. 'Nu realiseer ik me hoe speciaal het is om jezelf op het podium te bevinden. Het is niet meer iets dat je kan verwachten, je moet het echt verdienen.'

Magnussen blijft alsnog dromen van een podium

Tot nu toe moet Magnussen toch toegeven dat het niet realistisch is om een herhaling van 2014 neer te zetten. In Saoedi-Arabië scoorde hij het eerste en tevens enige punt van Haas en hij staat momenteel twaalfde in het kampioenschap. Teamgenoot Nico Hülkenberg is nog puntloos. 'Ik blijf dromen en werken voor de kans om nogmaals het podium te zien, maar voor nu weet ik dat niet snel zal gebeuren', aldus Magnussen.