Keuze voor Hülkenberg was de juiste: 'Hij geeft ons precies waar we naar op zoek waren' Formule 1
Formule 1

Keuze voor Hülkenberg was de juiste: 'Hij geeft ons precies waar we naar op zoek waren'

Keuze voor Hülkenberg was de juiste: 'Hij geeft ons precies waar we naar op zoek waren'

Guenther Steiner is erg te spreken over Nico Hülkenberg, de nieuwste aanwinst van Haas. Volgens de teambaas is het duidelijk te zien dat het de juiste keuze was om Hülkenberg als vervanger van Mick Schumacher aan te nemen. De Italiaanse teambaas ziet het namelijk meteen zijn vruchten afwerpen. 'Hij geeft ons precies waar we naar op zoek waren', vertelt hij tegenover Motorsport.com.

Haas heeft dit seizoen gekozen voor een duo met ervaring, in plaats van een samenstelling van rookies, zoals in het verleden is geprobeerd. Naast Hülkenberg rijdt ook Kevin Magnussen in dienst van de Amerikaanse renstal. Hülkenberg is dit seizoen teruggekeerd naar de koningsklasse na een afwezigheid van drie jaar. Magnussen reed vorig jaar al voor Haas.

Volgens Steiner is de terugkeer van Hülkenberg een goede zet geweest van zijn team. Tot nu toe heeft de Duitser bij elke race zijn teamgenoot verslagen tijdens de kwalificatie. Zo behaalde hij in Bahrein zelfs Q3 en mocht hij starten vanaf de tiende plaats. Toch heeft Magnussen tot nu toe als enige nog een WK-punt achter zijn naam staan, door als tiende over de eindstreep te komen in Jeddah. Hülkenberg werd twaalfde.

Hülkenberg brengt belangrijke ervaring met zich mee

Toch is Steiner erg te spreken over de ervaren Duitse coureur. 'We zagen het meteen vanaf het begin al', zegt de teambaas van Haas. 'Waar Kevin (Magnussen, red.) het nog lastig heeft bij de kwalificatie, is dat totaal niet aan de orde bij Nico (Hülkenberg, red.).' Volgens Steiner vindt Magnussen het niet erg dat zijn teamgenoot het beter doet tijdens de kwalificatiesessies. 'Hij is juist blij dat Nico (Hülkenberg, red.) het goed doet. Het is ook niet leuk om de hele tijd als vijftiende en achttiende te kwalificeren.'

Tot nu toe hebben veel teams nog opstartproblemen. Vooral met betrekking tot bandenmanagement loopt het nog niet overal even soepel. Volgens Steiner komt het wel goed bij Haas en kan de ervaring van Hülkenberg daar ook bij helpen. 'Dat is natuurlijk ook één van de redenen waarom we voor hem hebben gekozen', zegt de Italiaan. 'Het veld zit dicht bij elkaar, dus de kleine dingetjes maken het verschil. Een coureur met ervaring moest ons de juiste richting op helpen, en dat gaat tot nu toe erg goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws