Magnussen hoopt dat Haas dezelfde stap zet als Aston Martin Formule 1
Formule 1

Magnussen hoopt dat Haas dezelfde stap zet als Aston Martin

Magnussen hoopt dat Haas dezelfde stap zet als Aston Martin

Kevin Magnussen hoopt dat Haas in de toekomst een grote stap kan zetten net zoals Aston Martin die stap dit jaar heeft weten te zetten. De coureur van de Amerikaanse renstal is echter al blij dat de auto van Haas werkt zoals verwacht en dat het team ieder weekend de kans maakt om punten te pakken. Haas strijdt in een zeer competitief middenveld en dat laat zien dat de teams qua performance telkens naar elkaar toe groeien.

Voorlopig lijkt Haas de gestelde doelen bereikt te hebben. 'We wisten dat we dit jaar een stap zouden zetten met de auto en dat zie je op het circuit', wordt Magnussen geciteerd door RaceFans. 'Andere teams hebben ook gewoon heel goed werk geleverd. Dus we zitten nog steeds in de mix van het middenveld.' Een ander team dat vorig jaar onderaan bungelde, doet nu wel mee voor de podiumplekken. 'Natuurlijk zouden we graag naar de top willen, een grote sprong maken zoals Aston Martin. Maar dat is wat we in de toekomst moeten proberen te bereiken.'

Magnussen: 'Niet zo dat je weet waar je staat en dat je daar de rest van het jaar blijft'

Daarbij moet het team van Haas de reglementen van de Formule 1 in zijn eigen voordeel gaan benutten. Teams die lager in het kampioenschap eindigen, krijgen meer tijd om de auto te ontwikkelen in de windtunnel, waardoor het gat naar de top een stuk kleiner moet zijn. Red Bull Racing staat ver voor op de rest van de teams, maar de strijd in het middenveld is wel uiterst spannend. Meerdere teams lijken ieder de kans te hebben om goede punten te scoren in het kampioenschap.

Voor Haas is het na enkele ongelukkige jaren een opluchting dat het team weer echt kan strijden om de punten. Het gevecht om de punten is echter niet gemakkelijk. 'Elk jaar praten we over hoe dicht het bij elkaar zit en dit jaar zien we zeker weer een dergelijke stap.' Dat lijkt aan te geven dat de reglementen werken. 'Ik denk niet dat het zo zal zijn dat je bij de eerste race met een auto komt en ziet waar je staat en dat je daar het hele jaar blijft en bij elke race weet dat je strijdt voor P8 of P9 of iets dergelijks', aldus Magnussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws