Horner wil Verstappen en Pérez nog altijd vrij laten racen: 'Zolang ze dat respecteren, is er geen probleem' Formule 1
Formule 1

Horner wil Verstappen en Pérez nog altijd vrij laten racen: 'Zolang ze dat respecteren, is er geen probleem'

Horner wil Verstappen en Pérez nog altijd vrij laten racen: 'Zolang ze dat respecteren, is er geen probleem'

Christian Horner denkt dat het belangrijk is dat Max Verstappen en Sergio Pérez weten dat ze in dienst van het team van Red Bull Racing rijden. Als de coureurs van de Oostenrijkse renstal dat respecteren dit seizoen, dan mogen ze met elkaar blijven vechten op de baan. Toch weet Horner ook dat andere teams op hun kansen loeren in de ontwikkelingsrace. De teambaas verwacht dat de titelstrijd na de zomerstop weer een stuk spannender wordt.

In de eerste vijf races van het seizoen werd duidelijk dat de coureurs van Red Bull vrij met elkaar mogen racen. Horner weet echter dat er op een bepaald punt wel een keuze gemaakt moet worden. 'Je moet inderdaad de grens zien te vinden', zegt de Brit bij de Pardon My Take-podcast. 'Je moet de coureurs eraan herinneren dat het niet hun auto is, maar de auto van het team. Zij representeren de hoop van iedereen in het team, want zij racen in onze auto. Zolang ze dat respecteren, dan is er geen probleem en kunnen ze met elkaar blijven racen.'

Voorlopig is Horner dan ook blij om te zien dat zowel Verstappen als Pérez competitief zijn. 'Dit is het probleem waar je over droomt, want het is echt een luxeprobleem. Het is geweldig om te zien hoe de coureurs elkaar weten te pushen en hoe Checo een stap omhoog heeft weten te zetten. Max weet zichzelf weer te evolueren, dus we zien echt het beste van beiden.' Er is alleen wel een klein addertje onder het gras in de huidige titelstrijd. 'We mogen niet de andere teams vergeten.'

Horner: 'Andere teams gaan ons pakken na de zomerstop'

In 2021 is het Formule 1-publiek verwend met de titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Horner vindt het huidige absoluut niet saai en hij wil de andere renstallen absoluut nog niet afschrijven. 'Als je twee teamgenoten hebt die hard met elkaar vechten, geeft dat een nieuwe dynamiek. Daarnaast moet je de andere teams ook niet afschrijven. Er komen grote updates aan. Ik verwacht dat de andere renstallen ons nog gaan pakken na de zomerstop', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws