Werkwijze Vasseur en Ferrari in twijfel getrokken: 'Maranello mist al jaren een technisch directeur' Formule 1
Formule 1

Werkwijze Vasseur en Ferrari in twijfel getrokken: 'Maranello mist al jaren een technisch directeur'

Werkwijze Vasseur en Ferrari in twijfel getrokken: 'Maranello mist al jaren een technisch directeur'

Luigi Mazzola, voormalig Car Performance Development-manager bij Ferrari, ziet dat alles fout gaat bij de Italiaanse renstal. De voormalig werknemer van de Scuderia ziet dat Frédéric Vasseur de problemen bij Ferrari op de verkeerde manier aanpakt en daarmee riskeert hij het vertrek van Charles Leclerc. Mazzola denkt dat Ferrari heel snel op zoek moet gaan naar een technische leider, zoals in de tijd van Jean Todt.

In Italië lijkt de hoop op nieuw succes van Ferrari al vroeg in het seizoen vervlogen. 'Het spijt me, maar ik denk dat Vasseur de verkeerde aanpak heeft als het gaat om de problemen bij Ferrari. En ik zeg dat met volledige kennis van de feiten', wordt Mazzola geciteerd door Quotidiano Motori. 'Ik vrees dat Leclerc zijn contract niet zal verlengen.' Daar heeft de voormalig Ferrari-werknemer zo zijn redenen voor. 'Maranello mist al jaren, ik zou zelfs zeggen te veel jaren, een technisch directeur.'

Vasseur is al begonnen met herstructurering van de Scuderia. Mazzola heeft echter zijn twijfels of de Fransman net zo goed zijn stempel kan drukken als één van zijn voorgangers. 'Laten we hem wat tijd geven. Ik ben echter niet zeker of hij kan tippen aan Jean Todt. Hij heeft het Franse paspoort gemeen met zijn illustere voorganger. We zullen zien wat de rest betreft.' De geschiedenis spreekt niet in het voordeel van Vasseur. 'Todt had alles gewonnen bij Peugeot voordat hij naar Maranello ging. Wat heeft Vasseur gewonnen in zijn carrière?'

Ferrari-carrière Leclerc vergeleken met die van Alesi

In de afgelopen maanden waren er al meerdere geruchten over de toekomst van Leclerc bij Ferrari. Zijn contract loopt eind 2024 af en het is nog maar de vraag of hij de Scuderia trouw blijft. 'Leclerc loopt het risico de nieuwe Alesi te worden. Ik heb Alesi's professionele marteling van dichtbij meegemaakt, want gedurende vijf lange jaren bij Ferrari had hij nooit een eenzitter voor een wereldkampioenschap. Misschien zou het niet verkeerd zijn om Leclerc een technisch directeur te geven die past bij zijn talent', aldus Mazzola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws