Magnussen in de wolken door één punt: 'Ik verdien die punten elke keer’ Formule 1
Formule 1

Magnussen in de wolken door één punt: 'Ik verdien die punten elke keer’

Magnussen in de wolken door één punt: 'Ik verdien die punten elke keer’

De Grand Prix van Singapore was voor Kevin Magnussen, Formule 1-coureur bij het Haas F1-team, een persoonlijke triomf. De Haas-coureur, die vastberaden bleef strijden, ondanks tegenslagen, sprak openhartig over zijn race op het Marina Bay Street Circuit in Singapore en de vreugde van het behalen van zijn derde punt van het seizoen.

De Haas-coureur had allereerst niet heel veel hoop op het behalen van punten tijdens de race. ‘Ik dacht dat het helemaal voorbij was zodra ik werd ingehaald door Pierre Gasly en de McLaren’, gaf Magnussen toe tegenover RaceFans. ‘Ik had een remprobleem en ging wijd in bocht 2, raakte van de baan en kwam terug. Toen dacht ik eigenlijk dat het helemaal voorbij was’, voegt hij hieraan toe.

De race nam een onverwachte wending toen de safetycar het circuit betrad. Magnussen zag een kans en besloot naar de pitstraat te gaan. Hier begon de opmars van de Deense coureur. ‘Toen de safetycar kwam, ging ik de pit (pits) in en had ik echt een goede snelheid op de zachte band, hierdoor kwam ik naar voren. Ik had ook het geluk dat Russell de muur raakte en hij me hierdoor eigenlijk een punt gaf’, zei Magnussen. Het uitdagende stratencircuit van Singapore staat erom bekend dat het veel van de banden vraagt. Magnussen wist echter zeer slim zijn pitstop te timen en profiteerde van de situatie.

Gevochten voor één punt

Magnussen gaf aan dat het een zware race was en hoewel het maar één punt is, haalt hij er veel kracht uit. ‘Het is zeer bevredigend voor mij persoonlijk, het is de derde Grand Prix dit jaar voor mij op de tiende plaats. Ik verdien die punten elke keer’, aldus de Deen. ‘Het was een harde strijd. Ik denk niet dat ik ooit zo hard heb gevochten voor een punt, maar ik wilde het echt, echt graag’, voegt hij hieraan toe. Tot nu toe is het seizoen van Magnussen er een geweest van hard werken en volharding. ‘Ik heb echt een seizoen gehad waarin ik heb moeten vechten en hard heb moeten werken aan dingen’, gaf de coureur aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws