Verstappen 'relaxed' na einde zegereeks: 'Nu zelf met twintig seconden voorsprong winnen in Suzuka' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen 'relaxed' na einde zegereeks: 'Nu zelf met twintig seconden voorsprong winnen in Suzuka'

Verstappen 'relaxed' na einde zegereeks: 'Nu zelf met twintig seconden voorsprong winnen in Suzuka'

Max Verstappen maakt zich geen zorgen over het feit dat zijn zegereeks na een matig weekend in Singapore ten einde is. De coureur van Red Bull Racing kijkt alweer uit naar de Grand Prix van Japan, waarbij de Nederlander zijn dominantie weer wil hervinden. Verstappen denkt dat de problemen tijdens het raceweekend in Singapore slechts een incident zijn en hij verwacht dat hij pas volgend jaar hoeft te weten of deze problemen ook daadwerkelijk zijn verholpen.

Voor Verstappen werd het Grand Prix-weekend in Singapore, net zoals vorig jaar, een teleurstelling. De coureur van Red Bull was voorafgaand aan het weekend al niet heel positief over de kansen van zijn team en tijdens de vrije trainingen werd het inderdaad duidelijk dat de RB19 niet de pace had. Het was uiteindelijk Ferrari dat het beste gebruik kon maken van deze unieke kans. Carlos Sainz pakte de zege in Singapore nadat hij ook al poleposition pakte op de zaterdag.

Op de vrijdag en zaterdag zorgde de mindere performance nog voor frustratie bij Verstappen, maar dat was na de race wel weg. 'Ik voel met niet per se opgelucht, maar ik ben er wel heel erg relaxed onder. Het geeft me misschien juist meer motivatie om het goed te doen in Suzuka', zegt een zelfverzekerde Red Bull-coureur bij de F1 Nation-podcast. Verstappen weet al wat hij wil bereiken tijdens het raceweekend in Japan. 'We lagen twintig seconden achter, dus het is mijn doel om met twintig seconden voorsprong te winnen in Suzuka.'

De overwinning van Ferrari betekende de eerste zege van een ander team dan Red Bull dit seizoen. Tegelijkertijd kwam ook de reeks aan overwinningen van Verstappen, die tien races duurde, ten einde kwam. 'Je weet dat deze zegereeks op een gegeven moment een keer ophoudt. Ik ben blij dat ik de tien heb weten te halen, maar het had me niet uitgemaakt als het bij acht was gebleven. Ik ben trots op het aantal dat ik heb bereikt, maar dit is de dag dat we verslagen zijn.'

Verstappen: 'Dit is zo'n specifiek circuit'

Na afloop van het weekend in Singapore werd er veel gespeculeerd over de reden achter het gebrek aan performance. Verstappen maakt zich absoluut geen zorgen over de problemen van Red Bull. 'Er waren meerdere dingen die niet goed gingen. We gaan proberen om het allemaal tot op de details te analyseren. We hebben wel een idee van wat we kunnen verbeteren om het probleem op te lossen, maar we zullen het niet zeker weten voordat we hier volgend jaar terugkomen. Dit is zo'n specifiek circuit', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws