Marko geïrriteerd na defect bij Verstappen: 'Een stom mankement' Formule 1
Formule 1

Marko geïrriteerd na defect bij Verstappen: 'Een stom mankement'

Marko geïrriteerd na defect bij Verstappen: 'Een stom mankement'

Na opnieuw een probleem bij Red Bull Racing moest Max Verstappen de poleposition wederom aan Charles Leclerc laten. Adviseur van het team Helmut Marko was dan ook op zijn zachtst gezegd niet gelukkig met het nieuwe defect bij zijn renstal. De tijd van de man op pole had op zijn minst benaderd kunnen worden, zo is de Oostenrijker van mening, die ook nog even in gaat op de teleurstellende vijfde plaats van Sergio Pérez.

In gesprek met Sky stak Marko zijn frustraties niet onder stoelen of banken. 'Een stom mankement', zo vatte hij het probleem van Verstappen zijn bolide samen. 'Hopelijk gebeurt dat niet in de race. Nu is het nog niet heel erg tragisch, de eerste rij is nog wel prima', aldus de Oostenrijker, die wel het idee heeft dat zijn Nederlandse coureur de tijd van Leclerc op zijn minst had kunnen aanvallen. 'We geloven dat de tijd van Leclerc op zijn minst benaderd had kunnen worden.'

Niet alleen voor Verstappen werd het uiteindelijk een tegenvallende dag, ook voor zijn teamgenoot liep niet alles op rolletjes. Toch is Marko daar niet erg ontstemd over, daar hij weet waar de kracht van de Mexicaan ligt. 'Dat is niet gek', zo begint hij over de vijfde plaats van Pérez. 'Hij staat erom bekend sterker te zijn in de race. Dus ik hoop dat we wat hulp van zijn kant zullen krijgen', aldus de adviseur, die daarmee hoopt dat er ondersteuning komt voor Verstappen.

Ferrari competitief, maar Red Bull heeft troef in handen

Die hulp zal nodig zijn, want daar waar Red Bull Racing op de vrijdag nog ongenaakbaar leek wat betreft de longruns, kwam Ferrari op de zaterdagochtend beter voor de dag. 'Ferrari's lange run in de derde vrije training was beduidend beter dan gisteren. Dat betekent dat ze beduidend competitiever zullen zijn', zo verwacht de man uit Graz nog een zware kluif te krijgen aan de Italiaanse concurrent.

Toch ziet Marko de situatie rooskleurig in, zeker wanneer hij kijkt naar de lange termijn. Na het afgelopen seizoen is zijn renstal namelijk al gewend aan het strijden om het kampioenschap. 'Ik denk dat de algemene situatie voor Ferrari een beetje nieuwer is dan voor ons. Verstappen heeft bewezen dat hij onder druk geen fouten maakt en de kleinste zwaktes van de tegenstander uitbuit', zo waarschuwt hij de concurrent voor een ijzersterke Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws